EU FONDOVI

Izdvojili smo najaktualnije otvorene natječaje!

13.09.2016 u 10:27

Bionic
Reading

U nastavku saznajte više o najaktualnijim otvorenim natječajima fondova EU koja su namijenjena mikro i malim poduzećima na području Republike Hrvatske. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće!

1. Natječaj za provedbu podmjere 7.2. 'Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije'provedba tipa operacije 7.2.1. 'Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda'

U okviru Mjere 07 potpora se između ostalog dodjeljuje putem podmjere 7.2., tip operacije 7.2.1. 'Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda'.

Predmet natječaja je dodjela sredstava za provedbu tipa operacije 7.2.1. 'Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda'.

Prihvatljivi prijavitelji su javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Prihvatljiv projekt/operacija je građenje i/ili opremanje javnog sustava za vodoopskrbu i/ili odvodnju i/ili pročišćavanje otpadnih voda.

Sredstva javne potpore iznose ukupno 40.000.000,00 EUR. Najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 30.000,00 EUR, a najviši iznosi 1.000.000,00 EUR

Intenzitet javne potpore po projektu/operaciji iznosi do 100 posto ukupnih prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje Potvrde o podnošenju Zahtjeva za potporu iz točke 5. stavka 4. ovoga natječaja počinje teći od 5. rujna 2016. do 5. listopada 2016.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

2.. Javni poziv po Programu dodijele državne potpore za ulaganja u proizvodne tehnologije

U sklopu provedbe Industrijske strategije 2014.-2020., Ministarstvo gospodarstva je u 2016. godini objavilo Javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava prema Programu regionalnih potpora za kapitalna ulaganja u proizvodne tehnologije. Državne potpore po ovom programu namijenjene su proizvodnim gospodarskim sektorima za ulaganje u nove tehnologije.

Cilj poziva: Jačanje regionalne konkurentnosti kroz razvoj poduzetništva ulaganjem u proizvodne tehnologije i stvaranje novih radnih mjesta.

Prihvatljive aktivnosti:

– Aktivnosti ulaganja u materijalnu imovinu:

1. ulaganja u strojeve i opremu za proizvodnju,
2. nabavu mjernih i kontrolnih uređaja
– Aktivnosti ulaganja u nematerijalnu imovinu:
1. ulaganja u patente, licencije, znanje i iskustvo ili druga vrsta intelektualnog vlasništva,
2. troškovi informatičkih rješenja (softver) koja su izravno povezani s projektom
Prihvatljivi prijavitelji: mali poduzetnici koji su na dan 31.12.2015. godine zapošljavali minimalno 40 radnika, te srednji i veliki poduzetnici koji kumulativno zadovoljavaju sljedeće uvjete:
a) organizirani su kao trgovačka društva (društva s ograničenom odgovornošću ili dionička društva),
b) u organizacijskom obliku iz prethodne točke djeluju najmanje od 01.01.2014. godine,
c) namjeravaju provedbu projekta za ulaganja u materijalnu imovinu (proizvodni strojevi, oprema i alati) te nematerijalnu imovinu povezanu s ulaganjem u materijalnu imovinu (patenti, licencije) uz uvjet zadržavanja i povećanja broja radnika,
d) mogu održati ili povećati broj radnika u razdoblju do 31.12.2018. godine u odnosu na broj radnika utvrđen u 2015. godini.

Prihvatljivi partneri: Prijavitelji moraju djelovati pojedinačno.

Maksimalna vrijednost potpore, odnosno najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku iznosi 1.500.000,00 HRK.

Rok za podnošenje projektnih prijava je 7. listopad 2016. godine

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje