GLAMUROZNI KAMPING

Pogledajte prvu glamping kupolu na otoku Mišjaku

25.08.2016 u 16:00

  • +4

Glamping na Mišjaku

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Glamping (glamurozni kamping) od ove turističke sezone prihvatio se i u Hrvatskoj. Gotovo sve najveće turističke kompanije već su uvele glamping šatore u svoje kampove, a naša je zemlja, zbog velike površine neiskorištenog zemljišta, kao stvorena za tu vrstu turizma

Širenja novog trenda svjestan je bio i poduzetnik Zoran Štambuk te je ove godine otvorio glamping resort na otoku Mišjaku.

Njegova prvotna ideja bila je preurediti postojeće kamene ribarske kućice u moderno opremljene smještajne jedinice, a onda se u projekt uključila tvrtka Kupole bolje od šatora (proizvođač geodezijskih kupola) s prijedlogom da na Mišjaku testira svoj novi proizvod - glamping kupolu KingDome.

Projekt glamping resorta ove godine je u pilot fazi i nudi svega dvije smještajne jedinice – kupolu i ribarsku kućicu. Visina investicije, kažu, iskristalizirat će se 2017., kada je planirano širenje.

No zbog čega je glamping kupola na Mišjaku posebna?

KingDome nadsvođuje 40 kvadratnih metara te pruža smještaj za četiri osobe. Kupola je opremljena kuhinjom, kupaonicom s tuš kabinom, spavaonicom te galerijom s dodatna dva ležaja.

‘Navika da većinu svog života provodimo u pravokutnim prostorima oštrih bridova čini boravak pod kupolom opuštajućim i odmiče od svakodnevice, a upravo je to ono što očekujemo od ljetovanja, zimovanja i rekreativnih putovanja. S troetažne terase s prirodnom vegetacijom pruža se pogled na more i Kornatsko otočje. Uz toplu vodu i struju, glamping na Mišjaku uključuje brzu wi-fi mrežu. Kućni ljubimci su dobrodošli’, poručio je za tportal Jakša Borić iz tvrtke Kupole bolje od šatora.


Specifična je i po tome što pruža all-inclusive uslugu - uz puni pansion koji nudi domaće specijalitete i pića te domaćina na raspolaganju, osigurava transport iz okolnih zračnih luka, dovoz gliserom na otok, kao i obilazak susjednih otoka.

‘Otkad smo 1. kolovoza otvorili vrata, nismo imali slobodan dan. U ovom trenutku Mišjak je popunjen sve do početka rujna, a već na pristižu rezervacije za iduću sezonu’, zaključuje Borić.