ZA MIKRO I MALE TVRTKE

Izdvojili smo najaktualnije otvorene natječaje

24.08.2016 u 15:52

Bionic
Reading

U nastavku saznajte više o najaktualnijim otvorenim natječajima fondova EU koja su namijenjena mikro i malim poduzećima na području Republike Hrvatske. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće

Izdvojili smo najaktualnije otvorene natječaje!

1. Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u pred-odabiru za ispunjavanje kriterija za prijavu na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoju Centara kompetencija (KK.01.2.2.03.)

Cilj: formiranje Liste unaprijed odabranih prijavitelja koji ispunjavaju kriterije za prijavu na Poziv

S obzirom da se radi o ograničenom postupku kroz Poziv za iskaz interesa za ispunjavanje kriterija za prijavu na Ograničeni poziv bit će odabrani Prijavitelji koji će imati pravo javljanja na Ograničeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku razvoju Centara kompetencija.

Prihvatljivi prijavitelji:

•Model 1. A Prihvatljiv prijavitelj je organizacija za istraživanje i širenje znanja (izuzev javnih znanstvenih organizacija upisanih u Upisnik znanstvenih organizacija) koja je registrirana u RH.
•Model 1. B Prihvatljiv prijavitelj je poduzetnik koji je ovlašteni punomoćnik zajednice prijavitelja koji ima sjedište, odnosno poslovnu jedinicu ili podružnicu u Republici Hrvatskoj.
•Model 2. Prihvatljiv prijavitelj je poduzetnik koji vodi Inovacijski klaster (organizacija klastera) koji ima sjedište, odnosno poslovnu jedinicu ili podružnicu u RH.
•Model 3. Prihvatljiv prijavitelj je pravni subjekt (jedinice lokalne/regionalne samouprave, gospodarska udruženja (Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca), i poduzetničke potporne institucije sukladno Zakonu o unapređenju poduzetničke infrastrukture (NN 93/13, 114/13, 41/14)), isključujući poduzetnike, koji ulaže u istraživačku infrastrukturu i ima sjedište, odnosno poslovnu jedinicu ili podružnicu u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi partneri u modelima 1.A i 1.B i modelu 2. CEKOM-a su poduzetnici, javne znanstvene organizacije upisane u Upisnik znanstvenih organizacija i ostale organizacije za istraživanje i širenje znanja. U okviru CEKOM-a najviše jedan partner može biti partner koji nema sjedište, odnosno poslovnu jedinicu ili podružnicu u RH i njegov udio u Projektu ne može biti veći od 15% prihvatljivih troškova. Prijavitelj je u navedenom slučaju dužan opisati razloge zašto je za provedbu projekta nužan strani partner.

Iznos bespovratnih sredstava iznosi 785.977.500,00 HRK.

Rok: do 18. listopada 2016. godine

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

2.. Javni natječaj za dodjelu financijskih potpora za promicanje poduzetništva i obrta u Gradu Zagrebu

Predmet: dodjela bespovratnih potpora Grada Zagreba za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Gradu Zagrebu 2013. – 2017.

Promicanju poduzetništva i obrta u Gradu Zagrebu u smislu ovog Natječaja doprinose:

•gospodarske manifestacije kojima se utječe na podizanje svijesti o važnosti poduzetništva i obrta na razvoj ukupnog gospodarstva, kao i na poticanje samozapošljavanja i zapošljavanja;
•savjetovanja, kongresi, edukativne i stručne manifestacije kojima se podiže razina poduzetničkih kompetencija radi rasta i razvoja poduzetništva te poticanje samozapošljavanja i zapošljavanja;
•druge manifestacije značajne za promicanje poduzetništva i obrta u Gradu Zagrebu.
Korisnici potpore moraju imati sjedište na području Grada Zagreba i moraju biti organizatori, odnosno suorganizatori manifestacije koja doprinosi promicanju poduzetništva i obrta u Gradu Zagrebu.

Najviši iznos potpore po pojedinom projektu može iznositi 100.000,00 HRK

Rok: do 15. studenoga 2016. godine

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje