UČILIŠTE EU PROJEKTI

Naučite kako preživjeti reviziju EU projekata

07.07.2016 u 14:22

Bionic
Reading

Učilište EU projekti organizira u Zagrebu praktičnu radionicu "Revizija projekata financiranih iz fondova EU"

Provedba projekata financiranih iz bespovratnih sredstava EU obavlja se prema posebnim pravilima kako bi se osiguraloi postignuće ciljeva i rezultata, ali i pravilno trošenje europskog novca. S obzirom da su pravila provedbe za Europske strukturne i investicijske fondove vrlo kompleksna, korisnici često griješe, što za sobom povlači i nepriznavanje troškova posredničkih tijela ili utvrđivanje nepravilnosti u procesu revizije.

Inače, revizija projekata je postupak ispitivanja točnosti, potpunosti, vjerodostojnosti i zakonitosti procesa provedbe projekata financiranih iz bespovratnih sredstava EU, a često čini obvezatni dio provedbe projekta. Provode je ovlašteni revizori po završetku projekta, a nalaz revizora podloga je za odobrenje svih troškova koji su nastali tijekom provedbe projekta.

Korisnici ne poznaju pravila

Korisnici EU sredstava ne poznaju pravila revizije, njezin sadržaj i cilj, stoga je cilj radionice na praktičan način objasniti temeljne pojmove koji se odnose na reviziju, zadaće revizora, objasniti postupak revizije i dokumente koji se u tom procesu koriste kako bi korisnici razumjeli ovaj proces, pravovremeno se pripremili, smanjili broj pogrešaka i osigurali pravilnu provedbu projekata.

Radionica je namijenjena svim prijaviteljima i korisnicima bespovratnih sredstava iz fondova EU.

Tijekom radionice, polaznici će, između ostaloga, dobiti uvid u konkretne dijelove revizorskog izvješća koji će poslužiti kao praktična podloga za objašnjavanje posebno važnih aspekata revizije projekata.

Radionica će se održati 11. srpnja 2016. godine, u Zagrebu, u Almeria Centru, Ulica grada Vukovara 284, 3.kat Uredski prostori "D", s početkom u 9.30 sati, a vodit će ju Martina Jaranović i Valentina Markioli iz poduzeća za reviziju i konzalting RSM Croatia.

Cijena radionice iznosi 1.380 kn po osobi, a etaljne informacije o radionici možete pronaći u sljedećim dokumentima: Poziv, Program i Prijavnica