PROMOCIJA TURIZMA

Na sajmu luksuznih nekretnina u Pekingu hrvatska zemlja partner

25.04.2016 u 11:28

Bionic
Reading

U Pekingu je ovog vikenda održano 12. izdanje Sajma luksuznih nekretnina na kojem se predstavilo više od 120 izlagača iz preko 35 zemalja čime je pokriveno otprilike 220 luksuznih odredišta diljem svijeta, a upravo je Hrvatska ove godine pozvana da sudjeluje kao zemlja partner te se predstavila prvoga dana sajma u skopu promocije VIP Luxury Travel

'Već smo nekoliko godina imali interes doći na ovaj sajam i za ovo izdanje je organizacijski odbor odlučio da budemo jedna od zemalja partnera. Jedina smo zemlja ove godine iz Europe i to smo dobro iskoristili putem promocija na našem štandu i naših agencija za nekretnine,' istaknuo je hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović koji se zajedno s Mariom Rendulićem iz CSEBA-e te stručnjakom za nekretnine Mladenom Hubzinom obratio prisutnima na dan otvaranja.

Sajam se sastoji od dva dijela, odnosno od ponude luksuznih nekretnina, po čemu je jedan od deset najvećih sajmova u svijetu i najveći u Aziji, te od ponude luksuznih putovanja u kojima HTZ vidi svoju priliku.

Tijekom predstavljanja Hrvatske vrtili su se i promotivni spotovi koji su prikazivali prirodne ljepote i kulturne znamenitosti u cilju privlačenja većeg broja kineskih turista u naše krajeve. No ni prvi dio, na koji se ovaj sajam usmjerava, nije ništa manje zanimljiv hrvatskim političkim krugovima i poslovnim organizacijama.

'Kineske delegacije su nekoliko zadnjih mjeseci u više navrata posjećivale Hrvatsku te se već razgovara o konkretnim projektima. Druga po veličini kineska kompanija za infrastrukturu - China Metal Construction Company - uskoro dolazi u Hrvatsku radi otvaranja svog europskog predstavništva, a zanimaju ih i dva projekta na hrvatskoj obali te sektor turizma odnosno izgradnje novih hotelskih kompleksa i odmarališta između ostaloga,' izjavio je Mario Rendulić

Njegova udruga za poslovnu suradnju Kine i zemalja jugoistočne Europe (CSEBA-a) nije usmjerena isključivo na dovođenje kineskih investicija u našu regiju, nego radi u oba smjera s obzirom na to da sudjeluju u velikom projektu u kineskom Chongqingu, odnosno otvaranju medicinskog centra s inozemnim investitorima.

'Dobrim promotivnim radom i koordinacijom vezanima uz poslovanje nekretninama mogu se napraviti čuda. Primjer za to su Španjolska, Grčka i Portugal, koje nisu do prije nekoliko godina imale kineskih investicija u ovaj sektor, a sada su, uz Njemačku, Englesku i Francusku, glavna odredišta. Zato pozivamo sve koji su zainteresirani za ovo da nam se priduruže u ovim promotivnim akcijama,' poručio je hrvatski veleposlanik u Kini Nebojša Koharović.

Veliku gala svečanost u večernjim satima uveličao je i nastup hrvatske violončelistice Ane Rucner kojoj ovo nije bio prvi nastup u Kini. Svaki instrumental koji je odsvirala bio je praćen drukčijim spotom. Glazbena rapsodija je otvorena Carminom Buranom, a uključivala je i Odu radosti čiji je video Rucner i osmislila prije nekoliko godina u cilju promidžbe za Hrvatsku turističku zajednicu. Upravo je on osvojio brojne važne nagrade, a između ostaloga i tzv. turistički Oscar za najbolje promidžbene video uratke.

'Sjajan nastup je bio večeras te me je publika odlično prihvatila. Hrvatsku nikada nije jednostavno predstaviti jer imamo toliko raznolikosti i ljepota na jednom mjestu. Odsvirala sam i linđo koji je izazvao pravu euforiju i rasplesao prisutne za koje se nadam da sam im glazbom i snimkama uspjela ispričati priču o našoj zemlji,' ispričala je Rucner.

ŠANGAJ: Otvoren prvi konzularni dan

U proteklih sedam dana ništa manje nije bilo aktivno ni južnije od Pekinga, s obzirom na to da je vikend ranije otvoren i prvi konzularni dan u Šangaju. Susret s predstavnicima Veleposlanstva RH u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta održan je u prostorijama Ureda počasnog predstavnika Hrvatske gospodarske komore Liua Ganga

Prvi konzularni dan organiziran je s obzirom na udaljenost između Pekinga i Šangaja, odnosno veličinu Kine, te na zahtjev hrvatske zajednice u tom megalopolisu.

Osim što su hrvatskim državljanima s kineskom adresom davali tražene konzularne informacije, bilo je riječi i o potrebama te iskustvima Hrvata koji žive u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta te zajednici naših iseljenika u tom gradu koja postaje sve aktivnija.