EU FONDOVI

Novi natječaji za EU fondove - zatražite novac za razvoj i inovacije

29.03.2016 u 15:32

Bionic
Reading

U nastavku saznajte više o najaktualnijim otvorenim natječajima i natječajima u najavi iz fondova EU koja su namijenjena malim i srednjim poduzećima na području Republike Hrvatske. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće!

1. Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2016. godinu

Predmet javnog poziva je dodjela sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u skladu s uvjetima propisanim Pravilnikom o uvjetima i kriterijima dodjeljivanja sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Udio sredstava za sufinanciranje EU projekata određuje se prema indeksu razvijenosti jedinice lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave prema mjestu ulaganja za koja se dodjeljuju sredstva. Raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 135.000.000,00 HRK.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!

2. Kreativna Europa: Podrška projektima integracije izbjeglica

Opći cilj ovog poziva na dostavu prijedloga je podrška kulturnih, audiovizualnih i međusektorskih projekata namijenjenih olakšavanju integracije izbjeglica u Europi, poboljšavanju međukulturalnog razumijevanja te poticanju međukulturalnog i međureligijskog dijaloga, tolerancije i poštivanja drugih kultura.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u iznosu od 100.000,00 EUR do 200.000,00 EUR. Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 80% prihvatljivih troškova. Ukupan proračun dostupan za sufinanciranje projekata koji ispunjavaju uvjete ovog poziva iznosi 1,6 milijuna EUR, a očekuje se financiranje 8-12 projekata.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!

3. Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politike – Socijalna uključenost u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih

Natječaj je otvoren s ciljem podrške projektima u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih kojima je cilj poboljšati i širiti inovativne dobre prakse u okviru Deklaracije o promicanju građanstva i zajedničkih vrijednosti slobode, snošljivosti i nediskriminacije putem obrazovanja. Opći ciljevi su:

1. sprečavanje nasilne radikalizacije i promicanje demokratskih vrijednosti, temeljnih prava, međukulturalnog razumijevanja i aktivnog građanstva;

2. poticanje uključenosti osoba koje se školuju, a koje su u nepovoljnom položaju uključujući i osoba migrantskog podrijetla, uz sprečavanje i suzbijanje diskriminacije.

Ukupna bespovratna sredstva dostupna za sufinanciranje projekata u sklopu važećeg poziva iznose 13.000.000,00 EUR.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!

4. NAJAVA: Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije (1a1.8)

Cilj je usmjeriti istraživanja prema potrebama gospodarstva, podržavajući projekte istraživanja, razvoja i inovacija istraživačkih organizacija u suradnji s poslovnim sektorom. Podrška će biti pružena znanstvenim organizacijama za provedbu primijenjenih istraživanja u suradnji s dionikom iz poslovnog sektora kao projektnim partnerom, u prioritetnim područjima i međusektorskim temama identificiranim u skladu sa Strategiji Strategijom pametne specijalizacije.

Ukupna raspoloživa sredstva su 162.000.000,00 kuna. Najmanja vrijednost koja se može dodijeliti po projektu je 1.520.000,00, a najveća vrijednost je 7.600.000,00 kuna.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!