ZAGREBAČKA BURZA

Hrvatski Telekom u fokusu investitora

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u petak je nastavilo s padom, pri čemu je CROBEX oslabio 1,1 posto na 1588 boda, što je njegova najniža razina od travnja 2009. Uži indeks CROBEX10 pao je 1,2 posto. Većina izdanja dan je zaključila u crvenom teritoriju, a tek su rijetke dionice zabilježile pozitivna kretanja. Sektorski je najlošiju izvedbu imao prehrambeni sektor, čiji je indeks zabilježio pad od 2,1 posto

Domaće tržište kapitala u petak je nastavilo s padom, pri čemu je CROBEX oslabio 1,1 posto na 1588 boda, što je njegova najniža razina od travnja 2009. Uži indeks CROBEX10 pao je 1,2 posto. Većina izdanja dan je zaključila u crvenom teritoriju, a tek su rijetke dionice zabilježile pozitivna kretanja. Sektorski je najlošiju izvedbu imao prehrambeni sektor, čiji je indeks zabilježio pad od 2,1 posto.

Likvidnost je uzletjela na oko 41 milijun kuna dioničkog prometa, što se u prvom redu može pripisati blok transakciji dionicom Hrvatskog Telekoma u iznosu od 28 milijuna kuna. U redovnom trgovanju najlikvidnija je bila dionica Valamar Riviere, koja je na 4,2 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 1,7 posto. Dionica HT-a bila je aktivna i u redovnom trgovanju, gdje je prikupila 3,4 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 0,4 posto.

Titula gubitnika dana ipak ide dionici Maistre koja je potonula oko 4 posto, a identičan pad cijene zabilježen je i u dionici Atlantske plovidbe. Padovi cijena iznad 3 posto ostvareni su u dionicama Đuro Đaković Holdinga, povlaštenoj dionici Končar distributivnih i specijalnih transformatora, te redovnoj dionici Jadranskog naftovoda.

Od rijetkih dobitnika vrijedi izdvojiti tek dionicu Dalekovoda koja je ojačala 1,3 posto, na prometu od oko 100 tisuća kuna.

Dobitnik dana
Dalekovod +1,31% 12,39

Gubitnik dana
Maistra -4,04% 206,31
Crobex -1,07% 1.588,18

Više o tržištu kapitala pročitajte OVDJE.