TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi šesti uzastopni dan u zelenom, Adris i dalje najlikvidniji

Bionic
Reading

Posljednji dan u tjednu na Zagrebačkoj burzi je protekao u dobrom ozračju, što možemo reći i za cijeli tjedan iza nas, CROBEX je zabilježio rast šesti uzastopni dan, a likvidnost je ojačala u odnosu na prethodni trgovinski dan

Indeks CROBEX je ojačao 0,2 posto te je zaključio na 1.720,51 bodova, što je njegova najviša razina od sredine rujna, dok je njegova uža inačica indeks CROBEX10 zabilježio rast od 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, najveći rast su ostvarili indeksi transportnog i građevinskog sektora, koji su redom rasli 1,7 posto i 1,6 posto, dok su najveće gubitke pretrpjeli indeksi prehrambenog i turističkog sektora, oba s padom od 0,3 posto.

Ukupna likvidnost je iznosila 9,9 milijuna kuna, a milijunski promet su ostvarile četiri dionice. Redovna dionica Adrisa je bila najlikvidnije izdanje, te je na 2,1 milijun kuna prometa ostvarila rast cijene od 2,6 posto. Druga po likvidnosti je bila dionica Valamar Riviere, koja je na 1,7 milijuna kuna prometa ojačala 0,5 posto, a slijedi ju dionica Leda s ostvarenih 1,5 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 1,1 posto. Među milijunaše se još ugurala i dionica Podravke, koja je na nešto više od milijun kuna prometa ojačala 0,5 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Zvijezde, koja je na 181 tisuću kuna prometa uzletjela 5,3 posto te zaključila na 2.820 kuna. Dobre performanse su imale još i dionice Brodospasa i Ingre, koje su redom porasle 3,5 posto i 2,7 posto.

Među gubitnicima prvo ime je dionica Sunčanog Hvara, koja je na 68 tisuća kuna prometa potonula 7,3 posto. Među gubitnike su se još ugurale i dionice Optima Telekoma i Plave lagune, koje su redom pale 4,4 posto i 3,3 posto.


Dobitnik dana
       Zvijezda             +5,33%     2.820,00

Gubitnik dana
       Sunčani Hvar        -7,27%    24,11

CROBEX                                            +0,21%   1.720,51

Više o kretanjima na tržištu kapitala možete saznati OVDJE