BESPOVRATNA SREDSTVA

Pogledajte otvorene i najavljene natječaje za EU fondove!

14.10.2015 u 15:21

Bionic
Reading

Donosimo vam pregled aktualnih otvorenih natječaja i natječaja u najavi iz EU fondova. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće!

U nastavku vam donosimo pregled najaktualnijih natječaja iz fondova EU namijenjenih malim i srednjim poduzećima na području Republike Hrvatske.

1. Razvoj Kvantitativnog sustava toksikologije (QST) za bolje razumijevanje sigurnosti novih lijekova (IMI2-2015-06-01)

Cilj poziva je razvoj modela Kvantitativnog sustava toksikologije (QST – Quantitative Systems Toxicology) za analizu toksičnosti izazvane lijekovima, s naglaskom na četiri sustava unutarnjih organa: srce, jetra, bubrezi i gastro-intestinalni imunološki sustav; te korištenje QST pristupa u predviđanju kliničke toksičnosti na temelju pred-kliničkih podataka.
Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava iznosi 8.000.000 eura.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

2. Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja u 2016. godini

Cilj ovog natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Promidžba na tržištima trećih zemalja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. (Narodne novine br. 37/2015, 49/2015).

Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu je 200.000 eura. Minimalni iznos potpore po projektu je 3.000 eura. Maksimalni iznos potpore po projektu je 100.000 eura iz sredstava Europske unije.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

3. Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda

Predmet ovog javnog natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. (Narodne novine br. 49/2015).

Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu u mjeri Restrukturiranje su 1.500.000 eura.

Više informacija o navedenom pozivu pronađite ovdje

4. Javni natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina

Predmet ovog javnog natječaja je dodjela sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.-2018. sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Investicija u vinarije i marketing vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. (Narodne novine br. 49/2015).

Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu u ovoj mjeri su 3.000.000 eura.

Više informacija možete pronaći ovdje

5. Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga 'Ulaganje u zdravstvenu zaštitu na primarnoj razini' HR. MIZ 9.a1

Cilj ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga je ulaganje u zdravstvenu i socijalnu infrastrukturu što pridonosi nacionalnom, regionalnom i lokalnom razvoju, smanjujući nejednakosti u smislu zdravstvenog statusa, promičući socijalnu uključenost, kulturne i rekreativne usluge te prelazak s institucionalne zaštite na skrb u zajednici.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava iznosi 140.600.000 HRK.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

6. NAJAVA: Natječaj za operaciju 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira raspisati natječaje za operacije 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš unutar podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva.

Mogući iznosi tražene potpore:

a) najniža vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 5.000 eura u kunskoj protuvrijednosti,
b) najviša vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.
Indikativni datum objave natječaja očekuje su tijekom listopad i studenog 2015. godine.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

7. NAJAVA: Natječaj za operaciju 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira raspisati natječaje za operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, unutar podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva.

Mogući iznosi tražene potpore:

a) najniža vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 5.000 eura u kunskoj protuvrijednosti,
b) najviša vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 2.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti,
Indikativni datum objave natječaja očekuje su tijekom listopad i studenog 2015. godine.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

8. NAJAVA: Natječaj za operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira raspisati natječaj za operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima unutar podmjere 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere M04 Ulaganja u fizičku imovinu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Iznos tražene potpore:

a) najniža vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 10.000 eura u kunskoj protuvrijednosti,
b) najviša vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 3.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti,
Indikativni datum objave natječaja očekuje su tijekom listopad i studenog 2015. godine.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

9. Podmjera 6.1. 'Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima'

Cilj ovog natječaja je dodjela sredstava mladim poljoprivrednicima kako bi lakše pokrenuli svoje poslovanje. Prihvatljive aktivnosti odnose se na: kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala; kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I. ovoga Pravilnika osim proizvoda ribarstva; kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta; kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme; podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada; uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda; stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda iz Priloga I natječaja; operativno poslovanje poljoprivrednog gospodarstva.

Iznos bespovratnih sredstava je 10.000.000 eura.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

10. Javni natječaj za sufinanciranje energetske obnove višestambenih zgrada (EnU-18/2015)

Cilj ovog Javnog natječaja je dodjela sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost suvlasnicima postojećih višestambenih zgrada putem upravitelja zgrada, a radi sufinanciranja energetske obnove postojećih višestambenih zgrada.
Iznos bespovratnih sredstava za ovaj natječaj iznosi najviše 1.400.000 kuna po podnesenoj ponudi.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje!

Ukoliko vam je potrebna konzultantska pomoć pri pripremi i pregledu vaših projektnih prijedloga obratite nam se na info@eu-projekti.com.

Više informacija o trenutačno otvorenim natječajima i onima u najavi možete pronaći ovdje