POSLOVNI FORUM

Tomašković, Fogec, Jelušić-Kašić i Šljivac na 'Hrvatskim liderima'

12.10.2015 u 11:46

Bionic
Reading

U organizaciji Međunarodne komore mladih Zagreb (Junior Chamber International - JCI Zagreb) i HUP-PRO Kluba menadžera i poduzetnika 17. listopada e u velikoj dvorani Europskog doma u Zagrebu s početkom u 15 sati održava se prvi Poslovni forum 'Hrvatski lideri' koji će okupiti istaknute i renomirane domaće lidere iz različitih poslovnih sfera

Kako objašnjavaju organizatori, forum je namijenjen srednjem i visokom menadžmentu, mladim poslovnim ljudima s ambicijom da postanu lideri, voditeljima timova i projekata, poduzetnicima te ostalim profesionalnim osobama, onima koji se žele istaknuti kao lideri te svojim radom stvoriti dodanu vrijednost za sebe, za ljude s kojima rade i za organizaciju u kojoj djeluju.

S jedne strane želja je organizatora omogućiti otkrivanje liderskog potencijala u svakome od nas uz shvaćanja poslovnog vođenja kao procesa koji se uči cijeli život dok će se s druge strane pokušati ukazati na aktualne probleme u okviru ove zahtjevne menadžerske discipline s temeljnom svrhom izgradnje i osposobljavanja mladih osoba kako bi postali što uspješniji u domenama bitnim za razvoj suvremenog i konkurentnog društva u Republici Hrvatskoj.

'Najvažnija komponenta uspješnog biznisa u današnjem kompleksnom i promjenjivom poslovnom okruženju svakako je dobro poslovno vođenje', poručuju organizatori skupa.

Izazove s kojima se svakodnevno susreće u poslovanju u uvodnom izlaganju otkrit će predsjednik Uprave Siemensa Mladen Fogec, koji je na toj dužnosti od 2009. godine.

S važnim aspektima inspirativnog vodstva, kao ključne pretpostavke uspješnog vođenja kompanija, sudionike će upoznati direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić-Kašić iza koje su brojni projekti s najvažnijim regionalnim i multinacionalnim kompanijama te vodećim bankama u regiji.

O vodstvu u glazbenoj industriji govorit će maestro Zdravko Šljivac, svestrani glazbenik, skladatelj, producent, glazbeni pedagog te utemeljitelj i dirigent zbora Zvjezdice, dobitnik diskografske nagrade Porin u više navrata i kategorija.

Kroz aktualne teme i primjere iz poslovne prakse lidershipa u top menadžmentu prisutne će provest predsjednika Uprave Hrvatskog telekoma Davor Tomašković koji se više od desetljeća nalazi na vodećim pozicijama u najuglednijim hrvatskih kompanijama uz osvrt na suočavanje s brojnim izazovima u poslovanju, od tehnološkog napretka, globalizacije do recesijskih utjecaja.

Zaključno izlaganje održat će će redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva, umirovljeni hrvatski general-pukovnik Krešimir Ćosić. Tijekom svog znanstvenog i stručnog rada objavio je 80-ak radova u zbornicima domaćih i međunarodnih konferencija i kongresa, te u uglednim međunarodnim znanstvenim časopisima iz područja vođenja i upravljanja raketnim sustavima.

Što je Međunarodna komora mladih Zagreb?

Junior Chamber International (JCI Zagreb), iliti Međunarodna komora mladih Zagreb, neprofitna je organizacija koja okuplja ljude dobre volje, na dobrom glasu u profesionalnom i privatnom životu, kako bi širili ideje aktivnog građanstva i doprinosili razvoju zajednice kroz davanje mogućnosti mladim ljudima da razvijaju liderske sposobnosti, osjećaj socijalne odgovornosti, zajedništvo i prijateljstvo neophodno za pozitivne promjene. JCI Zagreb jedna je od 5.000 lokalnih organizacija u 124 zemalje koje čine međunarodnu organizaciju Junior Chamber International (JCI). JCI u svijetu okuplja preko 220.000 članova u dobi od 18 do 40 godina iz vrlo različitih društvenih sfera. Članovi JCI-a i alumni članovi vodeći su svjetski i lokalni poslovni ljudi jednako kao i visoki državnici.

O HUP-PRO Klubu menadžera i poduzetnika

HUP-PRO Klubu menadžera i poduzetnika klub je utjecajnih i uspješnih menadžera i poduzetnika nove generacije koji djeluje u okviru Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Osnovni je cilj Kluba razvoj menadžerskih znanja i vještina članova u domenama bitnim za razvoj suvremenog i konkurentnog društva u Republici Hrvatskoj. Vizija je Kluba razvoj pozitivnog poslovnog i društvenog okruženja u Republici Hrvatskoj u kojem će pojedinci neograničeno razvijati svoje potencijale po kriteriju profesionalnosti i izvrsnosti dok je misija Kluba poticati i podržavati aktivnosti usmjerene prema razvoju otvorenog, konkurentnog, pozitivnog, odgovornog i održivog poslovnog i društvenog okruženja u Republici Hrvatskoj.