BESPOVRATNA SREDSTVA

Javite se na natječaje za EU fondove, evo što se nudi

17.09.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Donosimo vam pregled otvorenih aktualnih natječaja iz EU fondova. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće!

U nastavku vam donosimo pregled najaktualnijih natječaja iz fondova EU namijenjenih malim i srednjim poduzećima na području Republike Hrvatske.

1. NAJAVA: Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela

Cilj ovog poziva odnosi poticanje investicija kod malih i srednjih poduzetnika (MSP) u početna ulaganja povezana s izgradnjom novih, proširenjem kapaciteta i/ili povećanjem kvalitete postojećih hotela, uključujući diversifikaciju ponude hotela na usluge koje hotel prethodno nije nudio, a s ciljem produljenja turističke sezone i podizanja konkurentnosti MSP-a u turizmu.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava iznosi 40.000.000,00 eura.

Indikativni datum objave natječaja očekuje se u trećem kvartalu 2015. godine.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

2. NAJAVA: Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP u područjima s razvojnim posebnostima kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)

Cilj ovog poziva je pomoć pri rješavanju identificiranih slabosti vezanih uz nedostatnu primjenu rješenja informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) u poslovnim procesima u malim i srednjim poduzećima. Prihvatljive aktivnosti odnose se na povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poduzeća putem IKT–a.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava iznosi 3.000.000,00 eura.

Indikativni datum objave natječaja očekuje se u trećem kvartalu 2015. godine.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

3. Raspoređivanje radnika: jačanje administrativne suradnje i pristup informacijama

Cilj ovog poziva je financirati inicijative kako bi se poboljšala implementacija, primjena i provedba Direktive 96/71/EC o raspoređivanju radnika na radna mjesta u okviru transnacionalnog pružanja usluga. Direktiva nastoji pomiriti osnovno i slobodno pravo tvrtki kad je riječ o pružanju prekograničnih usluga temeljnih na članku 56. TFEU, s jedne strane, a s druge strane, pružiti odgovarajuću zaštitu prava radnika privremeno raspoređenima u inozemstvu.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava iznosi 2.000.000,00 eura.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

4. Program transnacionalne suradnje Interreg MEDITERAN 2014. – 2020. – prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga

Cilj Interreg MED programa je (a) promicanje održivog rasta u mediteranskom prostoru poticanjem inovativnih koncepta i praksi (tehnologija, upravljanja, inovativnih usluga itd.), (b) razumno korištenje resursa (energije, vode, pomorskih resursa, itd.), i (c) podupiranje socijalne integracije kroz model suradnje koji se temelji na integriranom, teritorijalnom pristupu. Prema odrednicama općeg cilja, Interreg MED program će poduprijeti projekte koji će promovirati ona gospodarstva u mediteranskom području koja su više efikasna, konkurentna i 'zelena'.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava iznosi 275,9 milijuna eura.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

5. Javni poziv za kreiranje socijalnih politika koje podupiru reformu socijalnih usluga

Cilj poziva za dostavu projektnih prijedloga je poticanje stvaranja inovacijskih politika u organiziranju i isporučivanju socijalnih usluga usmjerenih prema uključivanju korisnika na tržište rada. Inovativne politike trebale bi se usredotočiti na integriranu isporuku takve vrste socijalnih usluga. Poziv će tako poduprijeti provedbu Preporuke o aktivnom uključivanju i Socijalnog investicijskog paketa i narednu inicijativu o integraciji dugotrajno nezaposlenih osoba na tržište rada. Ovaj poziv podržava inovacije politika za implementaciju u manjem opsegu i pod uvjetima koji omogućavaju mjerljivost njihovih učinaka, jer se prije učinci trebaju dokazati relevantnima prije nego što se implementacija ponovi u većem opsegu. To omogućava stvarateljima politika i pružateljima socijalnih usluga da prikupe potrebne dokaze o učincima svake pojedine inovacijske politike, i da utvrde koje su od njih funkcionalne.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava iznosi 10.800.000,00 eura.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

6. Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima

Cilj natječaja je dodjela potpore korisnicima za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnom nepogodom ili katastrofalnim događajem, nastalim na područjima s proglašenom elementarnom nepogodom nakon 1. siječnja 2014. godine.

Ukupan iznos raspoloživih bespovratnih sredstava iznosi 10.000.000,00 kuna.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

7. NAJAVA: Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja

Opći cilj je dodjeljivanje državne potpore za aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno istraživačkim institucijama. Specifično, namjerava se povećati razvoj novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja, odnosno pružiti podršku poslovnim ulaganjima u I&R i inovacije u cilju stvaranja novih proizvoda i usluga.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

Ukoliko vam je potrebna konzultantska pomoć pri pripremi i pregledu vaših projektnih prijedloga obratite nam se na info@eu-projekti.com.

Više informacija o trenutačno otvorenim natječajima i onima u najavi možete pronaći ovdje