TRŽIŠTE KAPITALA

Dobra zarada na Adrisu nakon uzleta dionice

Bionic
Reading

Nakon poprilično živog trgovanja u ponedjeljak, u utorak je uslijedila potpuno suprotna slika gdje je likvidnost presušila, sa svega 6,9 milijuna kuna dioničkog prometa. Indeksi su kliznuli blago u crveni teritorij, gdje su CROBEX i uži indeks CROBEX10 oslabili 0,18 posto i 0,17 posto. Sektorski gledano uspješan dan je imao indeks industrije koji je porastao 1 posto, dok su veće padove uknjižili indeksi transportnog i građevinskog sektora, i to od 0,9 posto i jedan posto

Dva su milijunaša bila u trgovanju. Najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa, koja je pri 1,2 milijuna kuna prometa pala 2,3 posto, što ju svrstava među glavne gubitnike. Investitori su se odlučili na realizaciju dobitonosnih zarada nakon snažnog rasta cijene u ponedjeljak. Drugi milijunaš je dionica Hrvatskog Telekoma, koja je porasla 0,65 posto pri 1,1 milijun kuna prometa. Nadomak milijun kuna prometa je bila dionica INA-e, koja je pri tome porasla 1,45 posto.

Titula dobitnika dana ide dionici Genere, koja je skočila 5,9 posto, na prometu od nešto ispod 100 tisuća kuna. Znatni porast je ostvarila i dionica BC Instituta koja je zaključila 4,3 posto u zelenom teritoriju, a uspješan dan je imala i dionica Petrokemije, koja je ojačala 2,1 posto.

Na strani gubitnika vrijedi izdvojiti dionice šećerane Viro, koja je pala 5,2 posto, međutim na prometu od svega 60 tisuća kuna. Već spomenuta dionica Adrisa drži drugo mjesto, a znatnije padove cijena od likvidnijih izdanja su zabilježile i dionice SN Holdinga i Zvijezde koje su dan zaključile s minusom od 1,8 posto i 1 posto.

Dobitnik dana Genera +5,85% 89,97

Gubitnik dana Viro -5,17% 275,00

Crobex -0,18% 1.743,08

Detaljnije o trgovanju na tržištima kapitala možete pročitati OVDJE