PORSCHE, PIECH...

Tko su najbogatiji Austrijanci?

25.05.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Automobilski magnati Porsche i Piech i dalje predvode popis najbogatijih Austrijanaca, objavio je gospodarski magazin "trend".

Ukupna imovina obitelji Porsche i Piech povećala se u odnosu na prošlu godinu s 44,8 na 65 milijardi eura, izračunao je "trend".

Na drugom mjestu nalazi se vlasnik Red Bulla Dietrich Mateschitz sa 7,6 milijardi, ispred obitelji Flick sa 7,2 milijardi eura.

Ukupna imovina 100 najbogatijih Austrijanaca iznosi oko 170 milijardi eura, tvrdi magazin u izdanju koje će biti objavljeno u utorak. Godinu dana ranije, imovina 100 najbogatijih iznosila je oko 160 milijardi.

Oko 108 milijardi nalazi se u rukama 10 najbogatijih obitelji.

Maria-Elisabetz Schaeffler, vlasnica istoimene tvrtke za obskrbu autoindustrije i velika dioničarka tvrtke Continental, na šestom je mjestu najbogatijih s 4,16 milijardi eura. U godinu dana po bogatstvu je premašila obitelj Swarovski i tajkuna i političara Franka Stronacha.

Svoje bogatstvo povećao je i Klaus Ortner, suvlasnik drugog po veličini austrijskog koncerna Porr, kojemu se posrećilo na burzi. Imovina mu vrijedi 910 mlijuna eura.