PROMO: PLEMENIT.COM

Ako svoj novac držite u banci, imamo važnu informaciju za vas!

24.03.2015 u 09:00

Bionic
Reading

Euro nije ni sjena onoga što je njemačka marka bila nekoć. Europska valuta danas sve više podsjeća na omrznuti jugoslavenski dinar. Postoji li uopće išta u što bi svatko od nas mogao smjestiti svoje bogatstvo? Nešto diskretno, neoporezivo i nepropadljivo

Europska središnja banka proteklog je tjedna priuštila golemo iznenađenje sudionicima međunarodnoga financijskog tržišta. Kreatori europske monetarne politike ranije ove godine najavili su da će tijekom idućih 18 mjeseci svaki mjesec ni iz čega kreirati 60 milijardi eura i ubrizgati ih u bankarski sustav. Ideja je da se euro kao valuta obezvrijedi i potakne inflacija, čime bi se navodno ekonomija Staroga kontinenta učinila konkurentnijom u odnosu na ostatak svijeta.

No umjesto najavljenih 60 milijardi, Europska je središnja banka u svega tri dana prošloga tjedna ubrizgala gotovo 98 milijardi novostvorenih eura! Riječ je o iznosu šest puta većem od godišnjeg bruto nacionalnog proizvoda Republike Hrvatske!

Kupovna moć eura se smanjuje

Svaki novi euro što ga Europska središnja banka stvori ni iz čega potencijalno će smanjiti kupovnu moć eura koji se nalazi na štednom bankovnom računu. Velik broj naših građana svoju štednju čuvaju upravo u eurima. Tradicija čuvanja novca u stranoj valuti započela još u doba popularne njemačke marke, odnosno, u vrijeme dok je povjerenje u jugoslavenski dinar bilo na iznimno niskoj razini.

Na žalost, euro danas nije ni sjena onoga što je marka bila nekoć. On danas sve više podsjeća na omrznuti dinar, a sve manje na respektabilan njemački novac iz naše prošlosti.

Postoji li išta u što bi svatko od nas mogao smjestiti svoje bogatstvo, nešto čvrsto i postojano poput nekadašnje njemačke marke? Nešto kompaktno, likvidno i prepoznatljivo diljem svijeta, nešto na što ne treba plaćati porez na štednju?

Odgovor je: postoji!

To sredstvo ima više tisuća godina staru tradiciju i besprijekornu reputaciju. To je sredstvo izdržalo svaki test vremena.

Riječ je o zlatu.

Ako želite doznati više o zlatu kao sredstvu pohrane vrijednosti, posjetite web stranice vodećeg hrvatskog ponuditelja monetarnog zlata na internetskoj adresi Plemenit.

 

Monetarno zlato proizvodi se u formi zlatnih poluga veličine od 1 grama do 1 kilograma. U skladu sa smjernicama Europske Unije, na kupnju zlatnih poluga i zlatnih kovanica koje imaju svojstvo monetarnog zlata ne plaća se nikakav porez, dakle ni porez na dodanu vrijednost.

Monetarno zlato zapravo je samo još jedna (i to iznimno cijenjena) svjetska valuta, vrlo likvidna forma imovine. Monetarne zlatne poluge mogu se u svakom trenutku pretvoriti u bilo koju drugu svjetsku valutu. A razlika između kupovne i prodajne cijene otprilike je usporediva s razlikom između kupovnog i prodajnog tečaja bilo koje dvije valute.

I još nešto. U zadnjih godinu dana cijena monetarnog zlata izražena u eurima porasla je 20 posto, a izražena u kunama to je povećanje gotovo 30 posto!

Stoga ne čekajte! Već danas barem dio svoje ušteđevine iz eura ili u kuna pretvorite u trajnu, diskretnu i nepropadljivu imovinu koja nije oporeziva!

Prodaja zlatnih poluga po najstrožim europskim standardima

Tvrtka Tetragram iz Zagreba putem brenda "Plemenit" svojim klijentima nudi kupnju i prodaju monetarnog zlata u formi zlatnih poluga i zlatnih kovanica u skladu s najstrožim europskim standardima. Više informacija o našoj ponudi možete pronaći na internetskoj adresi Plemenit.

Nazovite nas odmah na telefonski broj 01/236-5857 i doznajte više o ovoj ponudi.