TRŽIŠTE KAPITALA

Podravka donijela više od sedam milijuna kuna prometa

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala i drugi je dan zaredom uknjižilo neznatne promjene dioničkih indeksa. Uži indeks CROBEX10 u srijedu je porastao blagih 0,04 posto, dok je CROBEX ojačao 0,06 posto. Najveći dobitak je ostvario indeks industrijskih dionica, dok su na gubitku bile dionice prehrambenog i turističkog sektora

Ukupan dionički promet je iznosio oko 15 milijuna kuna, pri čemu je čak 7,1 milijun kuna bilo u blok transakciji dionicom Podravke. U redovnom prometu je najlikvidnija bila dionica Zagrebačke banke, koja je na 1,8 milijun kuna prometa zabilježila pad cijene od 2,5 posto, što joj je priskrbilo titulu gubitnika dana. Milijunski promet je zabilježila i redovna dionica Adrisa, koja je na 1,4 milijuna kuna prometa skočila 5,9 posto, što ju svrstava na drugo mjesto likvidnih dobitnika.

Titula dobitnika dana ipak ide dionici Slavonskog zatvorenog investicijskog fonda, čija je cijena uzletjela 10,8 posto, međutim na prometu od svega 60 tisuća kuna. Kompanija je dostavila obavijest o promjeni tvrtke i predmeta poslovanja. Znatnije cjenovne poraste još su ostvarile dionice Atlantske plovidbe, Varteksa i ACI-ja, koje su redom ojačale 5,8 posto, 4,0 posto i 2,7 posto.

Na strani gubitnika, uz već spomenutu dionicu Zagrebačke banke, valja još izdvojiti dionice Plave lagune i Đure Đaković Holdinga, čije su cijene pale 1,18 posto i 0,35 posto.

Dobitnik dana
Slavonski ZIF
+10,77%
57,00

Gubitnik dana
Zagrebačka banka
-2,51%
34,51

Crobex
+0,06%
1.744,77