KONFERENCIJA 11. OŽUJKA

Poduzetnički imperativ budućnosti: Iskoračite na digitalno tržište!

04.03.2015 u 14:56

Bionic
Reading

'Vizija digitalne ekonomije u EU' naziv je konferencije koja će se održati 11. ožujka u Zagrebu u organizaciji britanskog veleposlanstva, međuresornog ministarstva Velike Britanije za trgovinu i ulaganja, Zagrebačkog inkubatora te Britanskog poslovnog centra Hrvatska

'Digitalna ekonomija se brzo razvija i predstavlja jedan od najvažnijih pokretača konkurentnosti, gospodarskog rasta i inovacija. Potencijal digitalne ekonomije je ogroman, a uređeno jedinstveno digitalno tržište povećalo bi ekonomski rast u Europskoj uniji za 340 milijardi eura. U ovome trenutku samo dva posto europskih poduzetnika u potpunosti koristi prednosti koje pruža jedinstveno digitalno tržište, a potrošači još uvijek nemaju dovoljno dobar pristup jeftinijim i kvalitetnijim proizvodima i uslugama. Europska komisija i predsjednik Juncker postavili su si cilj da EU postane vodeća globalna snaga u digitalnoj ekonomiji', poručuju iz britanskog veleposlanstva uoči konferencije.

Velika Britanija je, ističu, pozvala sve članice Europske unije da poduzmu korake kako bi stvorile otvoreno i fleksibilno tržište koje bi odražavalo dinamičnu prirodu digitalne ekonomije.

Na zagrebačkoj konferenciji gosti iz Velike Britanije i Europske komisije predstavit će nastojanja i vizije kako bi digitalna ekonomija u potpunosti zaživjela na jedinstvenom europskom tržištu.

Sudionici iz Hrvatske osvrnut će se na hrvatska nastojanja na tom području, posebice na izgradnju politika i strategija digitalne ekonomije te praktična iskustva tvrtki koje već posluju na jedinstvenom digitalnom tržištu.

Na konferenciji će sudjelovati Ivo Špigel iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP), Inmaculada Martinez Rubio, poduzetnica i investitorica iz Velike Britanije, te poznati domaći poduzetnici Damir Sabol, Saša Cvetojević i mnogi drugi.

Više o programu konferencije možete pročitati ovdje.