17. KONGRES

Na skupu hotelijera Lorencin priziva investicije

27.11.2014 u 12:19

Bionic
Reading

Hrvatski turizam izuzetno je važan za hrvatsko gospodarstvo i ove je godine unatoč lošem vremenu te drugim ograničenjima zabilježio odlučne rezultate, a i iduća, 2015. mogla bi biti još jedna uspješna turistička godina, poručio je predsjednik Republike Ivo Josipović otvarajući u četvrtak 17. kongres hotelijera

Kongres je u zagrebačkom hotelu Sheraton, u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) okupio oko 300 sudionika iz cijele Hrvatske, a dvodnevni se skup održava pod nazivom 'Nove tehnologije u hotelijerstvu'

Kongres će, očekuje predsjednik Josipović, zasigurno donijeti brojne odgovore i analize ove sezone, a i hotelijerima i drugima u turizmu je jasno da Hrvatska ima priliku još proširiti svoju ponudu i sezonu na cijelu godinu.

U svemu su važni i zaposlenici i socijalni partneri, poručio je Josipović.

Ministar turizma Darko Lorencin na otvaranju kongresa je istaknuo da je hotelijerstvo kičma turističke industrije, a da je sve ostalo uspješna nadogradnja.

Stoga će se, kako vjeruje, i investicije u turizmu idućih godina najviše usmjeriti u hotele i vjeruje da nam uskoro dolaze i greenfield investitori

Lorencin je podsjetio na ovogodišnje investicije u hrvatskom turizmu od 410 milijuna eura koje će, kako se nada, već iduće godine biti i više, a velik dio upravo se odnosi na investicije hotelijera.

Ministar turizma je kazao i da je destinacija i uklopljenost hotela u destinaciju nešto u čemu ubuduće treba postići još veću sinergiju.

Sudionike kongresa uvodno je pozdravio i predsjednik Udruge poslodavaca/poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske Kristian Šustar kazavši da je hotelijerstvo uspjelo i ove godine održati svoje poslovanje pa čak i poboljšati poslovni rezultat, ali da je opterećeno porezima te drugim fiskalnim i parafiskalnim nametima.