KAKAV MAMAC

Za Mamićevo predavanje traži se karta više

13.10.2014 u 18:20

Bionic
Reading

Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama, trebao je sutra u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održati predavanje na temu 'Tajne poslovanja najuspješnijeg i financijski najstabilnijeg kluba u regiji' u organizaciji Udruge MBA Croatia. Međutim, predavanje je odgođeno jer se ispostavilo da je predviđeni prostor premalen za sve zainteresirane

Udruga MBA Croatia okuplja, piše na web-stranicama, akademski obrazovane stručnjake koji pohađaju ili su završili neki od MBA studija (Master of Business Administration). Njezin je predsjednik Aco Momčilović, stručnjak za ljudske resurse.

'Zbog velikog interesa, odgodili smo predavanje jer je predviđeni prostor premalen i izložili bismo se nepotrebnom riziku. Tražimo novi termin i prostor, i nadam se da će se predavanje održati za dva tjedna', rekao je za tportal Momčilović.


Logistički dio organizacije odradili su ljudi iz Dinamo tako da ne čude hvalospjevi o Mamiću koji su se našli u pozivnici za predavanje.

Među ostalim se navodi kako je 'upravo fantastičan smisao za posao, prepoznavanje igrača i brojne druge kvalitete koje krase jednog od najboljih nogometnih djelatnika u povijesti naše države svakako su zaslužni za Dinamo kakav danas imamo'.

Cilj predavanja je, piše u pozivu, detaljnije objasniti i približiti publici način poslovanja GNK-a Dinamo. Bit će zanimljivo čuti kako će to prezentirati prvi čovjek Dinama koji svoj poslovni model dobrim dijelom temelji na milijunskim dotacijama iz proračuna Zagreba.

Na pitanje čija je bila ideja da se pozove kontraverzni Mamić Momčilović je odgovorio kako Udruga MBA Croatia ima mjesečne sastanke na kojima se dogovara plan idućih predavanja.

'U jednome trenutku smo se došli na ideju da pozovemo i Mamića jer bi mogao biti interesantan predavač. Ono što bi očekivali od njega je da podijeli s nama svoje dugogodišnje iskustvo, vođenja i organizaciji kluba, pregovora s drugim klubovima, marketinga i ostale teme koje su interesantne našoj uobičajenoj publici, ljudima iz poslovnog okruženja. Naša predavanja su do sada uvijek bila na visokom nivou poslovne komunikacije, i u okruženju koje je poticalo naše predavače da s publikom podijele što više zanimljivih informacija', istaknuo je Momčilović.

Tvrdi kako su reakcije većine članova udruge vrlo pozitivne te su oni većinom pokazali interes za svoj dolazak.

'Iako je predavanje postalo zatvorenog tipa, ukupan broj zainteresiranih je značajno veći nego inače. Također su nas kontaktirale i neke poslovne škole koje bi htjele poslati neke svoje studente na predavanje. Vjerujemo da je za takvu reakciju zaslužna i ideja - prvo predavanje s fokusom na isključivo poslovna iskustva u svakodnevnom operativnom poslovanju umjesto fokusa na dominantne sportske teme koje su već nebrojeno puta obrađene', rekao je Momčilović.