DIONICE

Preuzmite besplatnih 50 eura i trgujte dionicama Audija

27.10.2016 u 16:15

Bionic
Reading

Od veljače 2016., dionice Volkswagena (u čijem je sastavu i Audi) narasle su oko 24%, uglavnom na krilima vjerovanja da će kompanija konačno povratiti stari ugled koji je u 2015. bio poljuljan

Fortrade čitateljima tportala daje besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom dionica Audija (VW-a) na svjetskoj burzi.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Kobna 2015. godina


U ljeto 2015. Volkswagen je s pravom optužen da je namjerno podesio softver u svojim motorima TDI kako bi prošao testove emisije ispušnih plinova Američke agencije za zaštitu životne sredine. Odmah potom Volkswagen je opozvao 482.000 svojih vozila iz SAD-a. Osim toga, očekivalo se da skoro 11 milijuna vozila širom svijeta krene istim putem bez povratka. Brojni su se sudionici na tržištu željeli riješiti dionica ove njemačke kompanije pa joj se cijena strmoglavila za oko 44 posto. Bilo je neminovno da menadžment kompanije nešto poduzme.

U rujnu 2015., Volkswagen je imenovao Matthiasa Müllera, glavnog direktora Porschea, za novog izvršnog direktora kompanije koji je na svoja pleća preuzeo zadatak da povrati poljuljano povjerenje u njemačkog giganta.

Besplatnih 50 eura za trgovanje cijenom dionica Audia možete preuzeti ovdje.

Godinu dana kasnije i veliki povratak


Godinu dana kasnije, Volkswagen još nije mrtav. Naprotiv, ova grupacija jača i podiže standarde svojim takmacima. Za zahtjevne kupce iz Kine u pripremi je model Phideon iz klase top sedan s odmjereno luksuznim karakteristikama. Već spreman za masovnu proizvodnju, ovaj model pokreće motor od 300 KS, zapremine 3.000 cm3, s turbo punjačem i šest cilindara u V-rasporedu. Svojim dimenzijama nadilazi model Passat. Početna je cijena ovog modela oko 53.000 dolara. Procjene su da će godišnje biti prodano između 1.000 i 2.000 vozila. Interesantno je da će ovaj model najvjerojatnije biti direktna konkurencija Audiju, sestrinskom brendu Volkswagena.

Audi E-Tron


S druge strane, konstruktori Volkswagenova brenda - Audi ne posustaju. Za 2018. je u pripremi SUV model koji će biti prvo električno vozilo pod nazivom e-tron čiji koncept je osmišljen još 2009. Audi nastoji proširiti ponudu u segmentu električnih vozila i time zadovoljiti potrebe sve šireg kruga kupaca. Sve ovo događa se u svjetlu nastojanja i obećanja rukovodstva Volkswagena i Audija da se obustavi proizvodnja nekih slabijih modela i resursi preusmjere na segment vozila na električni pogon.

Fortrade Ltd je autorizirao i regulirao u UK-u FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za vas. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu i transakciju glede bilo kojega financijskog instrumenta. Gubici mogu nadmašiti depozite i od vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Fortrade ne prihvaća nikakvu odgovornost za uporabu ovih komentara ni za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje i  jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.