PODUZETNIŠTVO ZA SREDNJOŠKOLCE

Uspješno okončan projekt Young Enterpreneurs

06.12.2010 u 16:05

Bionic
Reading

Studentska udruga AIESEC Zagreb sa sjedištem na Ekonomskom fakultetu uspješno je završila projekt Young Entrepreneurs in Croatia koji se održavao od 18. listopada do 4. prosinca 2010. u kojem je sudjelovalo 100-tinjak učenika u osam zagrebačkih srednjih škola

Projekt YEC (Young Entrepreneurs in Croatia) edukacijski je projekt namijenjen učenicima zagrebačkih gimnazija koji će im kroz radionice i razvijanje poslovnih ideja pružiti mogućnost razvoja osnovnih poduzetničkih vještina kako bi se što prije pripremili za konkurentno globalno tržište. Projekt se provodi već treću godinu zaredom, a potencijal projekta prepoznalo je i Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa te je već druge godine podignut na nacionalnu razinu.

Projekt se temelji na seriji predavanja i radionica, kojima je cilj potaknuti razvoj određenih kompetencija, proširiti vidike sudionika te motivirati i ohrabriti učenike da jednog dana pokrenu vlastiti posao.

Ovaj projekt u svoj program uvrstilo je osam zagrebačkih srednjih škola. Najveći odaziv, od 50-ak učenika, imala je 1. ekonomska. To je i razumljivo, s obzirom na to da je ta škola usko vezana uz poduzetništvo. Nju slijede 4. gimnazija te Gornjogradska gimnazija sa 20-ak učenika te ostale s po 10-ak učenika. Ukupno je projekt pohađalo 100-tinjak učenika.

Na predavanjima i radionicama službeni je jezik bio engleski. Ovom su prilikom učenici imali priliku usavršiti i svoje govorne vještine te ostvariti međunarodne kontakte i prijateljstva.

Predavanja i radionice vodilo je četvero inozemnih praktikanata - Andrei Georgescu i Adela Paun iz Rumunjske te Agnieszka Glowacka i Agnieszka Klosek iz Poljske, u suradnji s članovima AIESEC-a.