Čovjek je u direktnoj prodaji uvijek u prvome planu

Čovjek je u direktnoj prodaji uvijek u prvome planu

11.10.2010 u 10:29

Bionic
Reading

Vjerojatno ste već čuli ponešto o direktnoj prodaji, za koju mnogi kažu da ima potencijala postati prodajnim kanalom 21. stoljeća. Direktna prodaja smatra se cijenjenim načinom prodaje izravno usmjerenim prema potrošačima. 'Filozofija iskrenosti i poštenja te vrednovanje prema rezultatima, ono je što nas oduševljava u ovom poslu', riječi su Mirjane i Alekse Nikolića, distributera tvrtke GNLD, koji se direktnom prodajom bave 18 godina

Gospodine i gospođo Nikolić, kako ste se počeli baviti direktnom prodajom?

Počeli smo raditi sasvim slučajno, nismo ni znali što je zapravo direktna prodaja. Tražili smo mogućnost zarade barem još jedne plaće u kući jer je suprug bio bez posla. To je bila prva i osnovna stvar. Bili smo pod stresom, nismo vidjeli druge mogućnosti. Direktna prodaja nas je oduševila jer smo prvi put shvatili da se uz svoje aktivnosti možemo baviti i direktnom prodajom. Shvatili smo također da se direktnom prodajom možemo baviti bez određenog predznanja. Nakon samo godinu dana bavljenja direktnom prodajom, odlučila sam dati otkaz na svome redovnom poslu. Tako sada moj suprug i ja već 18 godina radimo i živimo od direktne prodaje.

Što smatrate najvećom prednošću ovog posla?

U direktnoj prodaji najvažniji je osobni kontakt. U osobnom kontaktu dajemo ljudima podršku, na način da im dajemo na znanje kako i oni mogu ostvariti isto vlastitim iskustvom. Čovjek je u direktnoj prodaji uvijek u prvom planu! Također, nisu potrebna velika ulaganja, a naučite i kako biti financijski neovisan.

Što vas motivira da ostajete u direktnoj prodaji?

Oduševljenje punih 18 godina, rezultati, prekrasan odnos prema ljudima i s ljudima. Dio naše aktivnosti su i naša djeca, koja su danas odrasla i uspješna u svom poslu, ali i dalje rade s nama u poslu prodaje.

Vodeće tvrtke koje se bave direktnom prodajom u Hrvatskoj članice su Hrvatske udruge direktne prodaje. Koje su prednosti članstva za vas?

Članstvo GNLD-a u Hrvatskoj udruzi direktne prodaje daje našoj tvrtki kredibilitet te nas, kao i naše kupce, čini sigurnima. HUDP nam pruža potpunu podršku u svakom pogledu te zbog toga znamo da smo važan čimbenik hrvatskoga gospodarstva.

Što biste poručili onima koji razmišljaju o tome da se počnu baviti direktnom prodajom?

Neka krenu odmah! Ne znaju kakve su njihove mogućnosti dok sami ne isprobaju. Iznenadit će sami sebe.