12. LISTOPADA

Konferencija o upravljanju ljudskim resursima

01.10.2010 u 12:48

Bionic
Reading

12. listopada u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade održat će se '9th SEE Human Resources Management Arena' - Konferencija o upravljanju ljudskim resursima koju tradicionalno organizira Infoarena Grupa u suradnji sa SELECTIO i Moj Posao

Prema podacima globalne studije koju je provela ugledna američka konzultantska tvrtka Tower Watson, financijska je destabilizacija dramatično ubrzala društvene promjene koje su rezultirale rastućom nezaposlenošću te je značajno izmijenila način shvaćanja posla i poslovnih lidera. Trendovi u zapošljavanju i razvoju zaposlenika prije recesije znatno se razlikuju od recesijskih, primjerice, većina je ispitanika istaknula da sada teže stabilnim poslovnim uvjetima što nije bio slučaj prije recesije. Sveprisutna demotivacija i strah zaposlenika koči, između ostalog, uvođenje poslovnih promjena, realizaciju novih, a potencijalno profitabilnih poslovnih pothvat što neminovno utječe i na poslovne rezultate.

Nadalje, studija navodi da će ključnu ulogu u prevladavanju recesijskih i post-recesijskih poslovnih izazova odigrati upravo poslovni lideri koji će dosadašnje metode u upravljanju ljudskim resursima morati značajno prilagoditi tržištu i tržišnim kretanjima.

Na koji način osnažiti lidere unutar organizacije da kvalitetnije provedu neminovne promjene koje tržište diktira? Kako uopće motivirati zaposlenike? Što nam donosi predstojeće razdoblje u kojem se Hrvatska i regija pripremaju za ulazak na tržište rada EU? Kako upravljati novim kanalima komunikacije u poslovnom okruženju? Na koji način realizirati nove poslovne pothvate s reduciranim ljudskim resursima tj. kako koristiti prednosti privremenog zapošljavanja uz zadržavanje kvalitete poslovanja? Na koji način iskoristiti prednosti Business Coachinga unutar organizacije? – samo su neke od tema s kojima će vas upoznati regionalna Konferencija za upravljanje ljudskim resursima.

Sudionike očekuju ugledni regionalni stručnjaci iz područja upravljanja ljudskim resursima koji će im tijekom dinamičnih panela i primjerima dobrih praksi predstaviti najučinkovitije alate i metode za upravljanje ljudskim resursima. Između ostalog, na Konferenciji će biti prezentirani i primjeri dobrih praksi kao što su CEMEX iz Splita, Delta Maxi Grupa iz Srbije, Philip Morris International, Nestle Adriatic i dr.

Pažnja Konferencije biti će usmjerena i na optimiziranje ulaganja u razvoj ljudskih potencijala te će sudionici imati prigodu saznati kako održati ciklus razvoja ljudskih resursa unutar organizacije i uz trenutno reducirane budžete. Neće se zanemariti ni buduće trendove koji će neminovno biti diktirani primjenom novih tehnologija i novih kanala komunikacije, a koji će značajno utjecati na ponašanje novih generacija zaposlenika.

Detaljne informacije o programu Konferencije nalaze se na www.infoarena.hr