Poslovni vodič BUSINESS AS UNUSUAL

Međunarodna konferencija o 'zelenoj ekonomiji'

  • Autor: tportal.hr
  • 24.9.2010 10:22:56
  • 24.9.2010 10:15:51

U Zadru će se od 24. do 26. rujna 2010. održati međunarodna konferencija 'Business as unusual – putokaz prema zelenoj ekonomiji'. Program konferencije bavit će se poticajima za napuštanje razornih 'business as usual' scenarija i njihovim prevođenjem u održive i koherentne strategije za nošenje s višestrukom - financijskom, energetskom i klimatskom - krizom

Organizator konferencije je Heinrich Böll Stiftung – zaklada bliska njemačkoj stranci Zelenih. U suradnji s Europskim centrom za međusektorsku suradnju (IMPACT) program će se održavati u njihovim prostorijama u nekadašnjoj vojarni 'Franko Lisica'.

Program konferencije bavit će se poticajima za napuštanje razornih 'business as usual' scenarija i njihovim prevođenjem u održive i koherentne strategije za nošenje s višestrukom - financijskom, energetskom i klimatskom - krizom.

'Business as unusual' odnosi se na zelenu transformaciju – zaokret prema industrijama prijateljski nastrojenim prema okolišu, povećanju udjela obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, a sve s ciljem postizanja energetske sigurnosti i gospodarskog prosperiteta.

Konferencija će sveukupno ugostiti oko 80 visoko profiliranih stručnjaka, političara, poduzetnika i aktivista iz Njemačke, Češke, Španjolske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još