PRESTIŽNA NAGRADA

Valamaru 'Oscar hotelijerstva' TUI Holly 2010.

16.09.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Hotelska grupacija Valamar i pripadajuća joj tvrtka Valamar hoteli i ljetovališta, koja u Hrvatskoj upravlja s jednim od najvećih turističkih portfelja od 40 objekata na jadranskoj obali (23 hotela, osam apartmanskih naselja i devet kampova), ovih je dana za svoj hotel Valamar Club Tamaris&Valamar Tamaris Residence, smješten na poluotoku Lanterna između Poreča i Novigrada, primila jednu od najprestižnijih nagrada u svjetskom turističkom biznisu TUI Holly 2010. koju dodjeljuje njemački i jedan od najvećih svjetskih touroperatera TUI

Nagradu je predstavnicima Valamara, odnosno direktoru nagrađenog hotela Dariju Kinkeli na posebnoj svečanosti 13. rujna u Poreču uručio Mehdi Langanke, ključna osoba TUI-ja za tržište Hrvatske i istočne Europe. Time se taj Valamarov hotel svrstao među sto najboljih hotela na svijetu u kojima odsjedaju TUI-jevi gosti, a ujedno je i jedini ovogodišnji predstavnik Hrvatske na toj prestižnoj listi.

Prilikom uručivanja nagrade TUI-jev predstavnik Mehdi Langanke istaknuo je dobru suradnju Valamara i TUI-ja koja je rezultirala visokim zadovoljstvom gostiju jer i jedna i druga kompanija vode brigu o kvaliteti.

U posljednjih sedam godina Vlamar je uložio ukupno milijardu i 50 milijuna kuna u obnovu i izgradnju objekata, čime se svrstavaju u red najvećih ulagača u hrvatski turizam.

Početkom ove turističke sezone iz Valamara su najavili da će povećati ofenzivu kvalitete i ne snižavati cijene, a u pripremu sezone i kvalitetu uložili su 150 milijuna kuna.
Očekivanja od ove turističke godine nešto su im optimističnija nego od lanjske, posebno za individualni i kongresni segment.

U svibnju ove godine otvorili su i novoobnovljeni hotel Valamar Riviera u Poreču, u što je uloženo 40 milijuna kuna, a u tom, kao i u svim drugim njihovim hotelima, prema njihovoj ocjeni, cijene odgovaraju kvaliteti.

U Valamaru smatraju da je šteta što u Hrvatskoj turizam još nema status strateške grane, što zaslužuje, pa ni strategiju čiju bi izradu i donošenje rado, kako često ističu, pomogli i ubrzali. Misle da će bez toga i pomno razrađenih mjera za turizam za poslovanje turističkog sektora u Hrvatskoj  i dalje biti teško, kao i da će nastaviti vladati loša klima za ulagače.

Što nagrada znači za Valamar i njegove goste, za tportal.hr objasnio je predsjednik uprave Valamara Peter Fuchs. 'Nagrada TUI Holly, koju mnogi nazivaju 'Oscarom hotelijerstva', zasigurno je jedno od najvećih priznanja hotelskoj industriji. Za razliku od brojnih nagrada koje dodjeljuje struka, specifičnost nagrade TUI Holly je u tome što sami gosti ocjenjuju svoj godišnji odmor koji su proveli u nekom objektu i tako biraju najbolje', ističe Fuchs dodajući da svakako godi biti proglašen jednim od 100 najboljih hotela na svijetu i biti jedini hrvatski hotel koji se ove godine našao na toj prestižnoj listi.

Fuchs naglašava da je suradnja TUI-ja i Valamara puno kompleksnija od običnog komercijalnog odnosa. 'TUI, kao vodeći turistički brend i svjetski trendseter u našoj industriji, jedan je od naših ključnih partnera i vrlo važan suradnik u procesu kreacije, pozicioniranja i plasmana naših proizvoda na tržištu. Za njega, kao i ostale turoperatore s kojima surađujemo, s ponosom kažemo da su naši partneri-prijatelji i njihova će uloga i u budućnosti našeg poslovnog odnosa biti značajna. Unatoč promjenama prodajnih kanala u korist online prodaje, većina turoperatora na vrijeme se prilagodila takvim promjenama, pa i dalje surađujemo sa svima s kojima nalazimo zajednički poslovni interes', zaključuje Fuchs.