Poslovni vodič BOŠKOVIĆ OSTAJE KAO NOVINAR

Smijenjen glavni urednik Objektiva

Ratko Bošković smijenjen je jučer, nakon objave desetog broja, s funkcije glavnog urednika Objektiva, dvotjednika koji se u pet mjeseci izlaženja potvrdio kao relevantan politički magazin. Nova glavna urednica je Vedrana Milas

'Razišli smo se na nekakvom organizacijskom planu, imali smo različita viđenja pristupa poslu. To je otprilike ono što se u braku naziva nesuglasjem naravi, pa smo zaključili da je razlaz najbolja opcija', rekao nam je odvjetnik Mladen Gajski, koji s kolegom i imenjakom Dragičevićem zastupa projekt.

Da uistinu ne zna konkretne razloge za smjenu, priznao nam je i sam Bošković, koji je zbog različitog poimanja uloge Objektiva i dosad pristajao na različite kompromise s izdavačem, pa ga njihova odluka i nije previše iznenadila.

Ipak, kaže da ne vidi nikakve organizacijske nesuglasice, jer… 'Organizacija? To sam bio ja, budući da sam samostalno, bez uredništva i kolegija, s grafičkim urednikom, na svome laptopu pripremao novine i s autorima dogovarao tekstove i fotografije', kazao je Bošković.

'Kad je došla Vedrana Milas, vidio sam da se vlasnici više oslanjaju na nju i s njom puno bolje komuniciraju nego sa mnom, pa je ovo bilo očekivano', navodi Bošković. I dodaje da je s novom urednicom i vlasnicima dogovorio nastavak suradnje, pa u listu ostaje kao novinar.

Gajski i Dragičević zadovoljni su s dosadašnjih deset izdanja i etabiliranjem lista na tržištu. Nemaju ni primjedbi na dosadašnje uređivanje, izbor i obradu tema, pa od nove glavne urednice očekuju zadržavanje dostignute razine i bolju organizaciju posla.

Koliko će u tome uspjeti, vidjet će se već u ponedjeljak, 27. rujna, kad bi se sljedeći broj Objektiva trebao pojaviti na tržištu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još