Poslovni vodič STRAH OD OTKAZA

Godišnji ne koristi više od pola Amerikanaca

Više od polovice Amerikancima ne koristi sve dane godišnjeg odmora, iako misle da im je potrebno ove godine više nego prošle, pokazuju najnovija istraživanja

Trećina radnika koja koristi godišnji odmor svaki dan se javljaju na posao kako bi provjerili imaju li ga još, a neki se čak javlja i svaki sat.

Prema tumačenju američke tvrtke StudyLogic, piše Business.hr, koja je provela istraživanja na uzorku od 1.500 odraslih Amerikanaca, iznenadna volja Amerikanaca za radom rezultat je trenutačnog stanja na tržištu, točnije brzorastućeg postotka nezaposlenosti, koja je u SAD-u najviša u posljednjih 25 godina.

Za razliku od europskih zemalja, gdje je korištenje četiri ili više tjedana godišnjeg odmora standard, 27 posto ispitanih Amerikanaca izjasnilo se kako su ove godine koristili tek šest do deset dana odmora, dok ih je 20 posto uzimalo manje od tri slobodna dana.

Istraživanje je pokazalo da do kolovoza 22 posto zaposlenih Amerikanaca nije koristilo godišnji odmor niti ga je imalo u planu koristiti, piše Business.hr.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još