POPIJAČEV NASLJEDNIK

Davor Majetić novi glavni direktor HUP-a

Bionic
Reading

Izvršni odbor Hrvatske udruge poslodavaca na sjednici održanoj u ponedjeljak donio je odluku da će novi glavni direktor Udruge biti Davor Majetić koji je trenutačno predsjednik Uprave Atento grupe i predsjednik Udruženja za informacijske tehnologije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik

Tu su informaciju u HUP-u izbjegli potvrditi uz obrazloženje da će službena odluka o novom čelništvu HUP-a uslijediti u četvrtak, a sam Majetić jučer je bio nedostupan za komentar. Poslovni dnevnik doznaje se da će uz Majetića vodstvo HUP-a biti pojačano i funkcijom zamjenika koju će preuzeti Bernard Jakelić. On je proteklih šest mjeseci, nakon odlaska Đure Popijača na ministarsku funkciju, poslove direktora obavljao kao vršitelj dužnosti.

Davor Majetić bi svoju novu ulogu trebao preuzeti 15. rujna. Iako nikad o tome nisu javno govorili, zapravo je bilo jasno da je poslodavcima ključna dilema bila treba li tu poziciju držati 'otvorenom' za eventualni Popijačev povratak nakon što mu protekne ministarski mandat (u tom smislu je i Jakelić bio v. d), ili je ipak zatvoriti izborom novog direktora na definirani mandat.

Prema izvorima iz branše, o Davoru Majetiću se razgovaralo i u kontekstu predstavnika informatičke industrije u budućoj reorganizaciji Središnjeg ureda za e-Hrvatsku. Inače, Davor Majetić jedan je od osnivača Microsofta Hrvatska.