Poslovni vodič KONFERENCIJA U WESTINU

Kako uspješno provesti restrukturiranje?

  • Autor: tportal.hr
  • 2.6.2010 16:41:41
  • 2.6.2010 15:58:08

U srijedu, 9. lipnja, u zagrebačkom hotelu Westin održat će se konferencija 'Korporativno restrukturiranje' koju organizira Infoarena Grupa s ciljem da široj javnosti predstavi tehnike strategije te praktična iskustva i preporuke u području restrukturiranja

Proces provođenja restrukturiranja postavlja bitne izazove pred kompaniju i sve uključene interesne skupine, a pod pritiskom globalizacije i stalnih novih izazova u okruženju, čak i prije aktualne krize, restrukturiranje je postalo stalna i nužna aktivnost kompanija.

Hrvatska praksa i iskustva u pogledu restrukturiranja su raznolika, kako u pogledu uzroka, tako i u pogledu rješenja. Podaci ugledne konzultantske tvrtke Roland Berger pokazuju da su hrvatske tvrtke u znatnom zaostatku za zapadnoeuropskim tvrtkama u području restrukturiranja. Primjerice, većina je zapadnoeuropskih tvrtki započelo s restrukturiranjem u roku od godine dana nakon što su prepoznale znakove krize dok je samo 20 posto hrvatskih tvrtki reagiralo u istom razdoblju, a čak je 50 posto hrvatskih tvrtki čekalo dvije godine prije nego su poduzele bilo kakve korake u pogledu restrukturiranja.

Dok restrukturiranja traju u prosjeku dulje od 18 mjeseci u zapadnoj Europi, većina hrvatskih tvrtki posvećuje manje vremena ovom bitnom zadatku, što dovodi do pitanja učinkovitosti provedbe restrukturiranja unutar tvrtke.

Sudionicima će se putem brojnih panel diskusija, predavanja te primjerima dobrih praksi omogućiti kvalitetan pregled svih mogućnosti koje pruža područje restrukturiranja.

Detaljan program Konferencije pogledajte na web stranicama www.infoarena.hr.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još