OD 24. DO 28. SVIBNJA

Predstavljen 33. međunarodni skup MIPRO 2010.

12.05.2010 u 12:49

Bionic
Reading

Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektrotehniku i mikroelektroniku - MIPRO - predstavila je na susretu s novinarima 33. međunarodni skup MIPRO 2010. koji će se održati od 24. do 28. svibnja u Opatiji

Najveći međunarodni ICT znanstveno-stručni skup u ovom dijelu Europe, koji će okupiti oko 1.000 sudionika iz 30 zemalja, posvećen je informacijskoj i telekomunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikroelektronici. Sudionici će predstaviti radove iz područja ICT djelatnosti različitih problematika vezanih uz gospodarstvo, obrazovanje, znanost, velike sustave i državnu upravu te lokalnu samoupravu.

Također, imat će priliku prisustvovati nizu savjetovanja, okruglih stolova, radionica te seminara, a bit će i govora o izuzetno zanimljivim temama poput digitalizacije televizije, nanotehnologije, ICT-a i e-održivosti.

'Ovogodišnja potpora MIPRO-u nastavak je suradnje koja traje već tri desetljeća. Razmjena znanja koje ono omogućuje iznimno je važna svim sudionicima okupljanja da bi bili lideri u svojim područjima', izjavio je Božidar Poldrugač, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Predstavljanje 33. MIPROA-a održano je u središnjici Hrvatskog Telekoma, ujedno generalnog sponzora skupa.

Više o ovogodišnjem skupu pogledajte na službenim stranicama