OSIJEČKI PROJEKT AIESECA

Business Management Challenge

12.03.2010 u 16:22

Bionic
Reading

Business Management Challenge je projekt u organizaciji udruge studenata AIESEC Osijek. Projekt je započeo sa svečanim otvorenjem u srijedu, 10. ožujka 2010. godine, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Projekt će se održavati u sklopu redovite nastave u drugom semestru na Ekonomskom fakultetu u Osijeku na predmetima sa katedri za marketing, menadžment i poduzetništvo.

Renomirane tvrtke iz Osijeka i okolice će imati priliku dobiti rješenje stvarnog problema, odnosno studije slučaja od strane studenata viših godina koji će biti pod mentorstvom profesora Ekonomskog fakulteta. Studenti kroz ovaj projekt dobivaju priliku primjeniti dosadašnje teorijsko znanje i rad zamijeniti stvarnim primjerima iz prakse, te na taj način prije kraja svog formalnog obrazovanja upoznati se sa stvarnim poslovnim problemima, te se pripremiti za svoju buduću karijeru. Osim samog rada na studijama slučaja, studenti će imati i priliku za direktnu interakciju sa tvrtkama koje sudjeluju na projektu, a i najbolji od njih će biti nagrađeni na kraju projekta.

Tvrtke koje sudjeluju na projektu, odnosno tvrtke na čijim će studijama slučajeva studenti Ekonomskog fakulteta raditi su: Agria d.o.o., Elektro Grupa Monitor d.o.o., Grafika d.o.o., Hemco d.o.o., te Vodovod Osijek d.o.o.

Osim Ekonomskog fakulteta u Osijeku, potporu projektu su izrazili i drugi partneri AIESEC-a Osijek, a to su: Hrvatska Udruga Poslodavaca, web portal Osijek031, Osječka televizija, te Radio Plus.