Poslovni vodič ZADAR 19-20. OŽUJKA

Konferencija o obnovljivim izvorima energije

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Zadru će se 19. i 20. ožujka održati međunarodna konferencija "Europski poslovni forum o obnovljivim izvorima energije", najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u HGK-u

Cilj je konferencije, kazala je direktorica Sektora za industriju HGK Zora Crnečki, omogućiti uvid u trenutni status i planove iz područja obnovljivih izvora energije vezano uz aktualnu energetsku politiku te poslovne, gospodarske i financijske aspekte.

Očekivani rezultat konferencije je potvrda opravdanosti korištenja obnovljivih izvora energije koji osim izravnog utjecaja na proizvodnju energije pomažu otvaranju novih radnih mjesta, stvaraju nove proizvode i pridonose razvoju ruralnih prostora.

Konferencija se održava u okviru Europskog održivog energetskog tjedna, a okupit će između 150 i 200 sudionika, kazala je Crnečki.

Konferencija se organizira potaknuta snažnim razvitkom primjene obnovljivih izvora energije, sukladno energetskoj politici EU te zahtjevima za povećanjem udjela obnovljivih izvora energije u energetskim bilancama.

U Hrvatskoj su obnovljivi izvori energije prepoznati kao realna opcija za dopunjavanje nedostatnih konvencionalnih izvora energije, svojom Strategijom energetskog razvoja Hrvatska je pokazala da u potpunosti slijedi ciljeve koje EU postavlja, a sada je na poduzetnicima da te ciljeve ostvare, rečeno je.

Dosadašnja iskustva pokazuju kako u tom dijelu još uvijek ima dosta poteškoća, stoga je konferencija u Zadru prilika da se pokušaju pronaći načini kako olakšati procedure i ubrzati rješavanje administrativnih pitanja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još