DANI PODUZETNIŠTVA

Microsoft predstavio program za korištenje potpora EU

17.11.2009 u 14:37

Bionic
Reading

Na Danima poduzetništva koji se danas i sutra održavaju u Varaždinu Microsoft je predstavio program EU Grants Advisor (EUGA), koji je dostupan u svim zemljama članicama Europske unije, a čiji je cilj informirati o financijskim potporama koje Europska unija pruža novim tvrtkama te olakšati zainteresiranima da podnesu zahtjev za potporu

EUGA je Microsoftov program koji predstavlja svojevrsno partnerstvo kojim Microsoft želi pomoći malim i srednje velikim tvrtkama te lokalnim i regionalnim institucijama vlasti, da se bolje pripreme za dobivanje potpore od Europske unije te da tu potporu u konačnici i dobiju.

U sklopu Dana poduzetništva predstavljeni su i konkretni primjeri lokalnih poduzetnika te praktični programi i resursi koji mladim poduzetnicima stoje na raspolaganju, kako bi čim bolje razvili svoje poduzetničke vještine i buduće poslovanje te dobili potporu Europske unije.

Više od 100.000 Microsoftovih partnerskih tvrtki dosad je sudjelovalo u programu EUGA te je kroz njega ostvarilo pomoć u obliku potpore. Microsoft posredno ulaže u nove tvrtke na taj način što im omogućava da pronađu investicijske fondove koji bi mogli financirati njihov rast te tako što nudi povoljno licenciranje Microsoftovog softvera kroz niz programa koji su namijenjeni novim tvrtkama.

Drugi Dani poduzetništva, koji se u utorak i srijedu održavaju u Tehnološkom parku u Varaždinu, dio su Globalnog tjedna poduzetništva (Global Enterpreneurship Week) koji će se obilježiti u više od 75 zemalja u svijetu. Tijekom ovih događanja brojne globalne tvrtke, organizacije, institucije, udruge i pojedinci iskazuju podršku budućim i novim poduzetnicima te postojećim i novootvorenim malim i srednje velikim tvrtkama.