Poslovni vodič INOVA 2009

Na ZV-u otvoren sajam inovacija

Na Zagrebačkom velesajmu otvoren je 34. hrvatski sajam inovacija s međunarodnim sudjelovanjem 'Inova 2009' na kojem se predstavlja 210 izlagača iz zemlje i inozemstva.

Otvarajući sajam zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da su nove ideje i vizije te njihova realizacija ono što je potrebno Hrvatskoj, posebice u ovo doba krize i recesije.

Inova ima za cilj predstaviti izbor najvećih uspješnica na domaćem i mađunarodnom planu i ugostiti najzanimljivije inozemne izlagače. Na otvaranju je istaknuto i kako o uspjehu hrvatskih inovatora govori podatak o 36 posto komercijaliziranih izložaka hrvatskih inovatora.

Na ovogodišnjoj Inovi, koja se održava do 15. studenog, izlaže 210 izlagača od čega 107 hrvatskih, 53 inozemna i 50 radova mladih inovatora.

Na sajmu se uz hrvatske predstavljaju inovatori iz Ruske Federacije, Velike Britanije, SAD-a, Francuske, Španjolske, Malezije, Rumunjske i BiH.

Na upit novinara da kao predsjednički kandidat kaže što misli o ideji gradnje Pelješkog mosta, odnosno da li je za ili protiv gradnje, Bandić je rekao da je most sigurno potreban, no samo je pitanje prioriteta njegove realizacije, odnosno da li je to u ovom trenutku prioritet.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još