Poslovni vodič SVEČANOST U WESTINU

Ekonomski institut obilježava 70. rođendan

  • Autor: tpotal.hr
  • 2.11.2009 16:36:46
  • 2.11.2009 16:23:12

Zagrebački Ekonomski institut u utorak 3. studenog 2009. od 16:30 do 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu svečano obilježava 70 godina svog uspješnog djelovanja

Na svečanosti će istraživači Instituta prikazati razvoj Instituta kroz burnu povijest, predstaviti rezultate aktualnih istraživanja, najnovije ekonomske prognoze i svoje publikacije, kao i mlade znanstvenike čiji su entuzijazam i posvećenost istraživanju jamstvo znanstvene izvrsnosti Instituta u budućnosti.

Institut će tom prigodom okupiti dužnosnike Vlade Republike Hrvatske, čelnike državnih institucija, svoje suradnike i kolege iz akademske i poslovne zajednice, predstavnike međunarodnih institucija i diplomatskih predstavništava, predstavnike medija, te sadašnje i bivše suradnike.

Tom prilikom će ministar znanosti, obrazovanja i športa, prof. dr. Radovan Fuchs govoriti o značaju znanstvenih istraživanja u polju ekonomije za ostvarivanje ciljeva znanstvene politike Republike Hrvatske te će ukazati na važnost neovisnih primijenjenih ekonomskih istraživanja za razvoj gospodarstva.

U sedam desetljeća rada Institut je pridonio razvoju ekonomskih istraživanja u Hrvatskoj koja danas tematski, sadržajno i metodološki ne odudaraju od svjetskih trendova. Uz to, nalazi provedenih istraživanja često su bili podloga za preporuke za vođenje ekonomske politike u našoj zemlji. Dio rezultata znanstveno-istraživačkih aktivnosti Instituta ugrađen je u obrazovne programe domaćih sveučilišta, te u savjete domaćem gospodarstvu i državnim institucijama.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još