Poslovni vodič PREPORUKA KNJIGE

Uzroci financijskih kriza

  • Autor: tportal.hr
  • 16.10.2009 11:14:34
  • 16.10.2009 11:00:37

Prijevod knjige Georgea Coopera Uzroci financijskih kriza u izdanju Masmedie dolazi u pravo vrijeme – velikih kontroverzi i teorijske nespremnosti na izazove aktualne svjetske ekonomske krize

Ostajanje pri upornoj obrani konvencionalne ekonomske politike stabilnosti očigledno nije adekvatan odgovor na aktualne izazove, smatra Cooper. O mjerama koje će se poduzimati ovisi i trajanje krize i njeno suzbijanje.

Knjiga se pojavila na samom početku financijske krize u vrijeme početnog takozvanog kreditnog oblika krize. Uskoro se pretvorila u globalnu krizu koja je zahvatila cijeli svijet.

Svojim predosjećajem financijske bure, Cooper je kao vrsni i iskusni financijski ekspert, analizom aktualnog financijskog stanja, animirao javnost i doprinio teorijskom razumijevanju karaktera kriznih procesa i razradi institucionalnih i makroekonomskih mjera u suzbijanju kriza.

Svojim stavovima i lucidnom kritikom tradicionalnih ekonomskih doktrina izazvao je velik interes stručne javnosti. Iako se pretežno zadržao na financijskim aspektima krize, posve svjestan šireg značenja knjige za teoriju općih kriza, dao je velik analitički doprinos pronicanju uzroka krize kao i koncipiranju antikrizne politike.

George Cooper je istaknuti engleski financijski stručnjak. Studirao je na Sveučilištu u Durhamu. Kao financijski direktor u banci Goldman Sachs, te financijski planer u Deutsche Bank i bankarskom sustavu JP Morgan dao je velik doprinos unapređenju bankarske prakse.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još