MARKETINŠKI GURU

Kotler obećava mnoštvo novih ideja

10.09.2009 u 09:43

Bionic
Reading

Philip Kotler, svjetski autoritet u području marketinga nakon tri godine ponovo će održati predavanje u Hrvatskoj. Jednodnevna konferencija održat će se 25. rujna u Zagrebu, a detaljne informacije o predavanju mogu se provjeriti na web stranici www.kotler2009.com.

U pismu hrvatskoj poslovnoj zajednici Kotler kaže kako se svijet od zadnjeg susreta znatno promijenio zbog krize i dominacije Kine, koja može proizvesti veliku količinu proizvoda po nižoj cijeni od drugih.

Zato tvrtke moraju naučiti kako koristiti nove medije i kako doći do novih potrošača koji internet koriste kako bi se informirali i donijeli odluke o kupnji. U isto vrijeme uprave propituju budžete i spremne su ukinuti svaki budžet koji menadžeri ne mogu opravdati kao 'dobru investiciju'.

'Mogu vam ponuditi dobre savjete kako postati proaktivnija tvrtka, tvrtka koja predviđa promjene, prilagođava im se prije konkurencije te savjete kako stvarati tržište i oblikovati svoju budućnost na tržištu. Tvrtke kao što su Apple, Nike, Ikea i druge, pokazale su da pripravne tvrtke ne samo da reagiraju na događaje, već same mogu predvidjeti i oblikovati svoju budućnost', stoji u pozivu Kotlera.