KADROVSKE PROMJENE

Kristina Laco izvršna direktorica Digitel Komunikacija

09.09.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon što je krajem lipnja spajanjem hrvatske tvrtke Digitel Komunikacije i slovenskog Pristopa osnovana Digitel Pristop Grupa (DPG), provedene su organizacijske promjene unutar hrvatskog dijela grupe

U upravu Digitel Komunikacija uz predsjednika uprave Aljošu Roksandića ulaze Kristina Laco kao glavna izvršna direktorica, Violeta Colić kao izvršna direktorica za ljudske resurse i Hrvoje Bošnjak kao izvršni direktor za financije, a novost je i osnivanje dviju kompanija na razini grupe.

Tvrtku Ujedinjene produkcije koja je usmjerena na zabavne sadržaje vodit će Dario Vince, dugogodišnji direktor Digitela, a mjesto v. d. direktora Digitela preuzima Sanja Milinović, dok će tvrtkom za evente Torpedo upravljati Tomo Ricov i Boris Kovaček, dosadašnji menadžment agencije Da!, čije vođenje i upravljanje preuzima Igor Cenić.

Kako je dosadašnji menadžement Premise – direktorica Kristina Laco i njezina zamjenica Violeta Colić – prešao u Digitel Komunikacije, na mjesto direktora Premise dolazi Boris Lešić, dosadašnji direktor za razvoj.

'Zbog utjecaja recesije kompanije danas više nego ikada u posljednjih desetak godina iz svojih budžeta za komunikacije pokušavaju integriranim rješenjima te inovativnošću i dodatnom kreativnošću izvući apsolutni maksimum. Iz tog razloga u Digitel komunikacijama razvoj vidimo u dva pravca. Prvi se odnosi na ponovno vraćanje integriranim rješenjima u domeni onoga što bismo mogli nazvati tradicionalnim komunikacijskim menadžmentom. Drugi pravac našeg razvoja je prema potpuno novim proizvodima kakvih na našem tržištu sada nema, a potreba za njima, potencirana recesijom, sigurno postoji', izjavila je za tportal Kristina Laco.

U Digitel Pristop Grupi ističu da je riječ o najvećoj kompaniji za tržišne komunikacije na prostoru od Beča do Atene, koja ima 28 agencija članica. Lani su na prostoru jugoistočne Europe ostvarili više 93 milijuna eura prihoda.