STARTUP WEEKEND ZAGREB

Od ideje do poslovnog plana u samo 54 sata!

08.11.2013 u 16:29

Bionic
Reading

Pozor, poduzetnici! Nezaobilazan događaj za sve vas koji to jeste, a posebice za one koji to žele postati i konačno početi zarađivati! Najavljujemo posebno, najnovije izdanje poduzetničkog događaja sezone: Startup Weekend Zagreb od 15. do 17. studenoga 2013. godine

Zagrebačka škola ekonomije i managementa uspješno je organizirala tri Startup Weekend događaja u Zagrebu, u lipnju i studenome 2012. godine te u lipnju 2013. godine, i tako postavila Hrvatsku na globalnu startup scenu.

Također, organizirali smo i prvi Startup Weekend Dubrovnik u listopadu 2013. godine. Sada pripremamo 4. Startup Weekend koji ćemo održati u Zagrebu od 15. do 17. 11. O uspješnosti događaja svjedoči velik broj polaznika, odlična medijska popraćenost, vrhunska atmosfera tijekom cijelog vikenda kao i pokrenuti startup-ovi zahvaljujući događaju (http://zagreb.startupweekend.org/).

Na dosad održanim Startup Weekendima Zagreb pokrenute su mnoge tvrtke i razvijeni novi proizvodi, a neki od njih su: Nextbike, Animingles, Tok-a-du, CollabMate, Up4Talk, Torbak, Bazar.hr i drugi. Vjerujemo da ćete i vi prepoznati važnost ovog projekta koji iza sebe ima izvrsne rezultate te ga imati interesa poduprijeti te na taj način podići lokalnu poduzetničku klimu na višu razinu.

Događaj započinje u petak nakon registracije sudionika. Sudionici predstavljanju svoje poslovne ideje u 60 sekundi ostalim sudionicima. Nije nužno da svaki sudionik predstavi ideju, jer neki ljudi, iako možda sami nemaju poduzetničku ideju, imaju znanja i vještine koje mogu kasnije pomoći timu kako bi se ideja razvijala. Nakon toga slijedi glasovanje između sudionika za najbolje ideje, a svaki sudionik ima pravo dati tri glasa.

Za desetak najboljih ideja (točan broj ovisi o konačnom broju sudionika) formiraju se timovi koji će raditi na razvijanju istih tijekom vikenda. Tijekom subote i nedjelje timovi dizajniraju i razvijaju poslovni plan uz pomoć mentora koji su stručnjaci iz različitih područja. Pojedini timovi propitkuju pojedinosti poslovnog plana pri čemu im mentori ukazuju na poslovne izazove, pružaju korisne savjete i potiču na ustrajnost pri suočavanju s nepredviđenim problemima. U nedjelju timovi prezentiraju svoje završne prezentacije pred sucima među kojima će biti i potencijalni investitori. Suci odabiru pobjednički tim te 2. i 3. koji osvajaju nagrade.

Startup Weekend je jedinstveni trodnevni događaj koji okuplja sudionike različitih profila: programere, dizajnere, marketinške stručnjake, financijske stručnjake, pravnike, inženjere i stručnjake iz svih grana privrede. Ukratko, na događaju sudjeluju kreativni i inovativni ljudi koji žele razmjenjivati svoje ideje, razvijati proizvod ili uslugu i stvarati poslovni plan, u čemu im pomažu iskusni mentori kako bi na kraju vikenda polaznici imali temelje za pokretanje poduzeća.

Prvi ovakav događaj je pokrenut u Seattleu i do danas je na ovim događajima sudjelovalo više od 45.000 startup entuzijasta diljem svijeta. Od osnutka Startup Weekenda 2007. godine do danas organizirano je više od 1.068 takvih događaja u više od 478 gradova, a pokrenuto je 8.190 poduzeća.

Prijavite se (mpobi@zsem.hr), nazovite (098 274801) i dođite.