PONUDA POSLOVA

Strane kompanije nude i do 1000 kuna veću plaću prodavačima

17.10.2013 u 15:16

Bionic
Reading

Od siječnja do listopada ove godine u kategoriji prodaja (trgovina) objavljeno je 2.819 oglasa za posao, što čini 17 posto ukupnog broja oglasa objavljenih na portalu MojPosao

Najtraženija zanimanja u ovoj kategoriji su prodavač, prodajni predstavnik i komercijalist.

Većina poslodavaca u objavljenim je oglasima u kategoriji prodaje tražila zaposlenike sa srednjom stručnom spremom (66 posto), a u 33 posto oglasa tražena je visoka stručna sprema.

U većini oglasa poslodavci su nudili ugovor na neodređeno vrijeme (63 posto), a njih 54 posto nudilo je mogućnost rada na određeno vrijeme. Prethodno radno iskustvo nije tražilo 54 posto poslodavaca, a u 46 posto oglasa bilo je traženo radno iskustvo od prosječno dvije godine i sedam mjeseci.

Prosječna neto plaća prodajnog predstavnika iznosi 5205 kuna, no uzmu li se u obzir mogući bonusi, ukupna mjesečna primanja mogu narasti i za 20 posto.

Ipak, plaća u sektoru prodaje uvelike ovisi i o tome u čijem je vlasništvu tvrtka pa tako prosječna plaća u privatnim tvrtkama pretežno u domaćem vlasništvu, prema trenutnim podacima dostupnim putem servisa MojaPlaća, iznosi 4763 kune, a plaća u privatnim tvrtkama pretežno u stranom vlasništvu je 21 posto viša te iznosi 5778 kuna.

Zanimaju li vas prodaja i rad u privatnoj tvrtki koja je pretežno u stranom vlasništvu, mogli bi vas zanimati ovi oglasi:

LEGO traži prodajnog predstavnika (m/ž) za rad na području Zadra i Rijeke. Poželjna je visoka stručna sprema, dvogodišnje radno iskustvo na istom ili sličnim poslovima te izvrsno poznavanje engleskog jezika. Za detalje kliknite na oglas.

L'Oreal Adria u potrazi je za senior product managerom (m/ž) kojega krase kreativnost, analitičnost i četverogodišnje radno iskustvo, po mogućnosti u internacionalnoj kompaniji. Prije nego što se prijavite dobro proučite detalje natječaja.

METRO Cash & Carry zapošljava više osoba na poziciji key account manager (m/ž) na području Zagreba, Rijeke, Istre, Zadra, Splita i Dubrovnika. Traže se kandidati s visokom stručnom spremom koji znaju engleski jezik i koji obožavaju pronalaziti nove poslovne mogućnosti. Više informacija možete doznati u oglasu.

Rad u internacionalnoj tvrtki po mnogočemu je specifičan. Jeste li se već pripremili za izazove koje nudi? Doznajte kako se pripremiti za rad u internacionalnom okruženju