Poslovni vodič PROCJENA PORTALA MOJPOSAO

Potražnja za radnom snagom pala 40 posto

  • Autor: L. F.
  • 8.7.2009 15:02:26
  • 8.7.2009 14:59:50

Potražnja za radnom snagom u prvoj polovici 2009. smanjena je za više od 40 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, procjena je portala MojPosao.

Na temelju broja oglasa za zapošljavanje objavljenih na tom portalu se zaključuje kako je u prvoj polovici ove godine u odnosu na isto razdoblje lani zabilježen pad broja oglašenih slobodnih radnih mjesta od preko 40 posto, a pad je zabilježen podjednako u svim kategorijama zanimanja.

Ipak, postoje još zanimanja za kojima je veća potražnja. Tako su u prvoj polovici ove godine bili posebno traženi prodavači, konobari, komercijalisti, kuhari, dadilje, prodajni predstavnici, administratori, knjigovođe, programeri, tajnice i trgovci.

Najveća ponuda i potražnja zabilježena je u trgovini, prodaji i marketingu, potom u turizmu i ugostiteljstvu te u ekonomiji.

Najdeficitarnija su zanimanja u zdravstvo i brizi o ljepoti te turizmu, ugostiteljstvu i prehrani. S druge strane, promet i transport te dizajn i umjetnost su kategorije u kojima je zabilježen najveći suficit.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još