NAGRADE KREATIVCIMA

Počele prijave za Dan kreativnosti i inovativnosti

07.09.2012 u 15:44

Bionic
Reading

Nagrada za kreativnost i inovativnost ove će godine u sklopu petog, jubilarnog Dana kreativnosti i inovativnosti te u organizaciji Mreže za razvoj i kreativnost biti dodijeljena 25. listopada 2012. u Varaždinu – ovogodišnjem Gradu kreativnosti i inovativnosti

Organizatori poručuju da će nagrada i ove godine baciti svjetlo na nove uspješne kreativce iz područja gospodarskog, društvenog ili političkog života, a novost će biti i dodjela nagrade publike. Prijave za natječaj bit će otvorene od 22. kolovoza do 22. rujna.

Uoči svečane dodjele nagrada, ovogodišnji DKI kao novost donosi i dva velika Think Tanka na temu 'Pokretači napretka – implementacija ideja i upravljanje inovacijama kao generator uspjeha'. Naime, na teme obrazovanja i gospodarstva mišljenja će razmijeniti vodeći hrvatski stručnjaci iz raznih područja.

Namjera ovog događanja jest u svojstvu opinion-makera pronaći i predložiti kreativna rješenja na aktualne izazove u zemlji, te potaknuti što intenzivnije i svrsishodnije korištenje inovativnosti, kako u poslovnom sektoru tako i u sektoru javne uprave, s posebnim naglaskom na edukaciji, socijalnom poduzetništvu i gospodarstvu te poticanju novih perspektivnih projekata - od ideje do realizacije (tzv. start-up projekti).

Nagrada za kreativnost i inovativnost bit će dodijeljena u devet kategorija. Ove godine bit će dodijeljena i nagrada publike, a kao i protekle godine posebnu nagradu dobit će i grad koji se ističe kreativnim i inovativnim djelovanjem te brzom implementacijom novih ideja u sve gradske sustave kao što je to prošle godine bio Grad Varaždin. Odavanjem priznanja projektima i programima koji implementiraju kreativnost u poslovni sektor, udruga MRAK želi ohrabriti društvo na drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom korporativnom, društvenom te privatnom djelovanju. Kao takva, Nagrada za kreativnost i inovativnost jedinstvena je u svijetu.

Spomenimo još i prošlogodišnje dobitnike. U kategoriji kreativnog i inovativnog proizvodnog programa ili proizvoda nagradu je osvojila Turistička zajednica Istarske županije s projektom Halo Istra, destinacijski kontakt i prodajni centar. U kategoriji kreativnog i inovativnog menadžera nagrada je pripala Jadranki Boban Pejić (Biovega d.o.o.). Grad Pula s projektom E-poslovanje osvojila je nagradu u kategoriji kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave-gradovi. TZ Jezera - Big game fishing; Jezerske ogrice; O jezera, misto ukraj mora osvojila je prvo mjesto u kategoriji kreativnog i inovativnog turističkog projekta ili proizvoda.

Nadalje, prva nagrada u kategoriji kreativnog i inovativnog projekta ili programa u kulturi i umjetnosti pripala je filmsko-kreativnom studiju VANIMA-VAFI internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, a Hrvatska pošta d. d. s projektom Dobri ljudi Hrvatske nagrađena je u kategoriji kreativnog i inovativnog projekta održivog razvoja. Posebnu nagradu za kreativnost i inovativnost dobio je grad Varaždin kao jedinica lokalne samouprave koja istovremeno prihvaća, implementira nove ideje te daje podršku gradskim subjektima u kreativnom djelovanju.

Više o svemu na www.dki.mrak.com.hr