Poslovni vodič MOJPOSAO ISTRAŽUJE

Sjećate li se svog prvog posla?

  • Autor: tportal.hr
  • 24.5.2012 18:20:18
  • 24.5.2012 16:16:02

Jerry Seinfeld prodavao je žarulje, Sylvester Stallone čistio lavlje kaveze, Rod Stewart okušao se kao kopač grobova. A kakav je bio vaš prvi posao?

U novom istraživanju portal MojPosao nastoji otkriti koliko se građana sjeća svog prvog radnog iskustva. I vi imate priliku podijeliti svoja iskustva i sudjelovati u istraživanju.

Neki su se sigurno namučili kako bi dobili posao, kao John D. Rockefeller, jedan od najbogatijih ljudi u povijesti. On je počeo svoju karijeru kao pomoćnik računovođe, a prije toga je šest tjedana kucao na vrata velikih kompanija i 'gnjavio' direktore da mu pruže priliku.

Prvi poslodavac Donalda Trumpa bio je njegov otac, za kojega je Donald sakupljao mjesečne rente od stanara koji su živjeli u prostoru koji im je stari Trump iznajmljivao.
Slavna Oprah Winfrey, inače porijeklom iz siromašne obitelji, svoj je prvi posao dobila kao reporterka za jednu radijsku postaju.

Kakvi su bili vaši počeci? Što ste naučili, a što vam je bilo najstresnije? Sjećate li se svojih kolega i poslova koje ste obavljali? Osvježite uspomene i otkrijte kako je bilo raditi kao početnik.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još