MIRAKUL EDUKACIJSKI CENTAR

Postanite stručnjak za pripremu projekata za EU fondove

10.11.2016 u 11:35

Bionic
Reading

Kvalitetna priprema projekata za EU fondove hrvatskim tvrtkama i poduzetnicima otvara lakši pristup do izdašnih EU fondova, što izravno utječe na nove investicije, povećanje izvoznih aktivnosti te rast hrvatskoga gospodarstva. Pisanje projekta za sufinanciranje iz fondova Europske unije složen je proces koji zahtijeva točnost, preciznost i zadovoljavanje svih, pa i najsitnijih detalja. Iz tog razloga mnogi projekti bivaju odbijeni, bez obzira što projektna ideja ima opću društvenu vrijednost i ekonomsku opravdanost.

Mirakul Akademija 'Voditelj projekata za EU fondove' svojim će polaznicima pružiti visoku razinu stručnih kompetencija iznimno značajnih za uspješno osmišljavanje i izradu, evaluaciju te provedbu projekata. Program se sastoji od tri modula ukupnog trajanja 60 školskih sati. Trajanje svakog modula je 20 školskih sati.

Polaznicima će se predstaviti dostupni fondovi EU, kao i fondovi koji će biti na raspolaganju nakon pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, objasniti kako financijski upravljati programima te kako se pripremiti za natječaje. Kako osmisliti projekt voditelji će objasniti na praktičnim primjerima koji su uspješno provedeni, kao i kroz dosadašnju praksu u pripremi velikih investicijskih projekata za Kohezijski i strukturne fondove. Polaznici će saznati kako izraditi sažetak projekta, kako popuniti obrazac prijave, razraditi proračun, provesti projekt te raditi na vidljivosti istog.

Predavači su vrhunski stručnjaci u svom području, održali su brojne seminare i radionice te sudjelovali na nizu stručnih konferencija i poslovnih skupova. Voditelji programa Jean-Pierre Maričić te Igor Medić će kroz vlastiti praktični primjer polaznicima objasniti cjelokupni postupak: od osmišljavanja preko pripreme do prijave projekta za sufinanciranje iz Kohezijskog i strukturnih fondova EU. Voditelji će polaznicima stručnim savjetima pomoći u razumijevanju projektnog postupka s aspekta institucije koja projekt prijavljuje.

Tijekom sva tri modula na predavanjima će, osim predavača, prisustvovati i posebni gosti-predavači, visoko stručne osobe koje su pisale i provodile uspješne EU projekte te osobe koje su aktivno sudjelovale u institucijama zaduženim za provedbu EU programa.

Program Mirakul Akademije kreće krajem travnja, a sve dodatne informacije o programu, predavačima i uvjetima upisa mogu se naći na web stranicama www.mirakul.hr/edukacijski-centar/akademija/eu-akademija