Poslovni vodič FESTIVAL KAVE

U Opatiji kava tekla u potocima

  • Autor: tportal.hr
  • 2.4.2012 18:16:29
  • 2.4.2012 16:06:40

Naše je najpoznatije kongresno i festivalsko središte, Opatija, prošlog vikenda bilo oaza opojnih mirisa kave i pratećih kavenih slastica. Brojni su hoteli, vile, restorani i kavane opatijske rivijere podržali jednu od tradicionalnih manifestacija – Festival kave

Kava, je doslovce, tekla u potocima, a pripremane su razne kombinacije od kave - od dobro klasičnog espressa superiorne arome i različitih okusa do cappuccina, macchiata i egzotičnih koktela od kave. Najdinamičnija terasa na opatijskoj rivijeri bila je poznata terasa kavane Wagner u sklopu hotela Milenij gdje se tijekom cijeloga dana čekalo na slobodno mjesto.

Tom je prigodom Ivan Sarajlić, direktor korporativnih komunikacija Milenij hotela, izjavio: 'Svojim uslugama i ponudom želimo premašiti očekivanja naših gostiju i posebnu pažnju poklanjamo pripremanju vrhunskih kava, stoga, u svojim objektima uvijek biramo premium vrste kave, poput Superiore kave, našeg partnera, poznatog hrvatskog proizvođača.' Dodao je da je nužno njegovati kulturu barista koja, uz visokokvalitetnu kavu i talent, iziskuje dodatnu edukaciju.

'Vrhunski si hotelijeri i ugostitelji ne mogu dopustiti da padnu na detaljima, a ključ uspjeha su stručni i kvalitetno educirani djelatnici, u ovom slučaju baristi', zaključio je Sarajlić. Tome u prilog govori i činjenica da su prošlog vikenda svi smještajni kapaciteti Milenij hotela bili popunjeni.

U nastojanjima da podignu popunjenost smještajnih kapaciteta izvan sezone brinu se i u turističkoj zajednici grada Opatije. 'U suradnji s našim hotelijerima i ugostiteljima sustavno i planski potičemo održavanje brojnih manifestacija na opatijskoj rivijeri, a često i financijski potičemo ovakva događanja jer nam je cilj maksimalno produžiti turističku sezonu', istaknula je Jasna Doričić-Sanković, direktorica turističke zajednice grada Opatija.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još