ONLINE REGISTRACIJA TVRTKI

Svjetski uspjeh servisa Hitro.hr

09.04.2009 u 09:41

Bionic
Reading

Servis Vlade Hrvatske pod nazivom HITRO.HR, za ubrzanu komunikaciju građana i poslovnih subjekata s državnom upravom, proglašen je na ovogodišnjoj konferenciji Corporate Registers Foruma u Južnoafričkoj Republici najboljim konceptom usluge u području registracije tvrtke, te uporabe i primjene elektronskih rješenja

Hrvatska se rezultatima izdvojila u konkurenciji 42 zemlje iz Europe, Afrike, Azije, Australije i Novog Zelanda te, po prvi puta, svrstana među 'top performere' ili 'najbolje izvršitelje'. Opsežno istraživanje 'World class indicators' predstavila je kompanija 'Companies house' iz Velike Britanije.

Prvom je mjestu najviše pridonijela 'on-line' registracija tvrtke koja se primjenjuje na Trgovačkim sudovima putem servisa HITRO.HR, a u suradnji s Javnobilježničkom komorom. Time se postupak registracije u Hrvatskoj skratio na samo 24 sata. Osim toga, kvalitetu projekta potvrđuje i izuzetno visok postotak bilježnika uključen u projekt - broj elektronski predanih prijava je iznad 80 posto.

On-line registracija omogućena je projektom e-Tvrtka na kojem zajednički surađuju Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Ministarstvo pravosuđa, Visoki trgovački sud, Hrvatska javnobilježnička komora, FINA i tvrtka IN2. Cjelokupno razvojno rješenje aplikacije e-Tvrtka izradila je FINA, a u svrhu autentifikacije i zaštite podataka koristi se FINA e-kartica i napredni elektronički potpis.