LIDEROVA LJESTVICA

Ljerka Puljić i Nevenka Bečić najmoćnije poslovne žene

08.12.2011 u 09:19

Bionic
Reading

Ljerka Puljić, viša izvršna potpredsjednica Agrokora i desna ruka Ivice Todorića, te Nevenka Bečić, sestra splitskog gradonačelnika i direktorica Keruma, najmoćnije su žene hrvatskog biznisa prema izboru urednika Lidera

Magazin Lider odabrao je deset najmoćnijih žena hrvatskog biznisa uzimajući u obzir njihov utjecaj na poslovne odluke u kompanijama, ali i veličinu i važnost tih kompanija na tržištu.

Irena Jolić-Šimović na sedmom mjestu

Na listi deset najmoćnijih poslovnih žena nalazi se i Irena Jolić-Šimović, članica uprave Hrvatskog telekoma i glavna operativna direktorica za poslovne korisnike. Zadužena je za širenje HT-a u IT sektor, koji bi trebao biti novi izvor profitabilnosti. Prošle godine Svjetski ekonomski forum uvrstio ju je na listu Mladih svjetskih lidera kao prvu osobu iz Hrvatske.

Već šestu godinu zaredom prva na listi najmoćnijih žena je Ljerka Puljić iz Agrokora i 'u bliskoj je budućnosti sigurno nitko neće preteći', piše Lider. Na drugom mjestu je Nevenka Bečić direktorica Keruma i novoizabrana saborska zastupnica. 'S obzirom na njezine oprečne izjave, s jedne strane da će se uskoro posvetiti političkoj karijeri i s druge strane da joj ne odgovara zagrebačka klima-nije jasno hoće li se nastaviti aktivno baviti tvrtkom'.

Na trećem je mjestu u javnosti slabo poznata predsjednica uprave kompanije u Ini Prirodni plin – Davorka Tancer, koja je s obzirom na prihode tvrtke najmoćnija predsjednica uprave u Hrvatskoj.

Četvrto i peto mjesto drže Gordana Kovačević iz Ericssona Nikole Tesle i Mladenka Grgić iz Euroherc osiguranja. Na šestom mjestu je Todorićeva kći Iva Balent, koja odlučuje o trošenju najvećeg marketinškog proračuna u zemlji.

Na ljestvici deset najmoćnijih žena odabrane su još Slavica Maros Stipančić (Dinova-Diona), Marica Vidaković (Kraš) i Đozi Heberling (Plodine).