Poslovni vodič FESTIVAL MASLINOVOG ULJA

U EU će preživjeti samo kvalitetni maslinari

  • Autor: Z. Korda
  • 15.11.2011 15:44:55
  • 15.11.2011 14:55:19

Na 5. festivalu mladih maslinovih ulja, gastrodelicija i vina, koji se od 15. do 19. listopada održava u zagrebačkom Kaptol Centru, predstavlja se tridesetak hrvatskih proizvođača

'Festival u organizaciji Wine&Gastro Academije prilika je da se ponajbolja hrvatska maslinova ulja i vina predstave i približe najširoj publici', istaknuo je kustos festivala, maslinar iz Splita Leopold Botteri. Najavio je da će se u ožujku iduće godine u prostorima Wine&Gastro Academije otvoriti galerija maslinovog ulja u kojoj će građani moći čitave godine degustirati ponajbolja hrvatska maslinova ulja.

Vlasnica brenda Balija iz Fažane Nicoletta Balija osvrnula se na ovogodišnju berbu. 'Ove godine suša je uzela danak, ali ulje koje je proizvedeno vrhunske je kvalitete', naglasila je Balija.

Govoreći o promjenama koje će nastupiti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, Balija je istaknula da će opstati samo oni koji će i dalje ustrajno držati kvalitetu i izvornost proizvoda. 'Potrošače ne možemo zavarati, oni se informiraju i znaju prepoznati kvalitetan proizvod, a s vremenom će ih biti sve više. Zato treba pridobiti njihovo povjerenje i opravdati njihov odabir', zaključila je Balija.

Tijekom festivala posjetitelji će moći svakog dana od 17 do 21 sat besplatno degustirati vrhunske domaće proizvode - maslinova ulja, vina i ostale gastrodelicije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još