Poslovni vodič NOVI IGRAČI

Češko istisnuo Tuša s vrha liste najbogatijih Slovenaca

Na ljestvici ukupno stotinu najimućnijih Slovenaca, koju već tradicionalno priprema časopis Manager, vodstvo je preuzeo Sandi Češko iz društva Studio Moderna, čija se imovina procjenjuje na više od 200 milijuna eura. Dosad najbogatiji Mirko Tuš smjestio se sa 100 milijuna eura na četvrto mjesto, piše Seebiz.eu

Među prvih pet probila su se dosad nepoznata lica: Albin i Tatjana Doberšek (Engineering Dobersek) te Samo i Iza Login (aplikacija Talking Friends). Među rekorderima u stjecanju bogatstva je Uroš Merc iz Bisola. Vrijednost imovine stotinu najbogatijih Slovenaca iznosi oko 2,5 milijardi eura te je slična kao i lani.

Sandi Češko izjavio je kako se ne vidi na nekoj političkoj funkciji jer se ne smatra dovoljno sposobnim za obavljanje takvog posla.

’To nikako nije mjesto na kojem bih se osjećao bolje. Preferiram opasne poduzetničke vode’, zaključio je Češko koji je inače član SD-a. Dodao je da ga druge stranke nisu zvale jer znaju da neće mijenjati svoju političku usmjerenost.

Vođenje države i politike zahtjevnije je od vođenja poduzeća, smatra Češko koji Boruta Pahora podupire više nego prije početka njegovog mandata. Vjeruje da je Sloveniji potrebna nova vlada koja će osigurati učinkovito poslovanje državnih poduzeća.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još