Poslovni vodič EGZOTIČNI TURIZAM

Za 200.000 dolara i Hrvati mogu u svemir

  • Autor: tportal.hr
  • 1.4.2009 15:15:12
  • 1.4.2009 14:18:45

Hrvatska je postala jedna od 35 zemalja u svijetu koje imaju akreditaciju za svemirsku avanturu. Cijena leta u svemir koji traje dva i pol sata, od čega se četiri minute provede u bestežinskom stanju, iznosi dvjesto tisuća dolara

'Ono što su nam prije 20 godina bili mobiteli, sad je let u svemir. Cijena će s vremenom postati pristupačnija, pa će i mali ljudi poput nas moći osjetiti bestežinsko stanje. Ovo je revolucija, svi ćemo imati mogućnost letjeti u svemir', rekao je Anđelko Ćalušić, voditelj Ulixa, putničke agencije koja će u Hrvatskoj prodavati Virginove komercijalne letove u svemir.

Prva putovanja počinju 2011. godine, u Hrvatskoj ima dosta zainteresiranih, a već je ranije najavljeno da će u svemir putovati splitski poduzetnik Juroslav Buljubašić.

Projekt Virgin Galactic financirao je Richard Branson, vlasnik grupacije Virgin koji slovi za milijardera-buntovnika, a koji od leta na Mjesec 1969. godine mašta o svemirskim putovanjima, pa je 2004. godine odlučio iskoristiti višak novca i pokrenuti projekt.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još