NAJAVLJEN NATJEČAJ

Ključna razlika – nagrada za raznolikost ljudskih potencijala

13.10.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Ured za ljudska prava Vlade RH, zajedno s partnerima Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga i Institutom za razvoj tržišta rada ustanovili su nagradu ključna razlika – nagrada za raznolikost ljudskih potencijala

Nagrada ima za cilj identificirati i promovirati poslodavce s kvalitetnim praksama u uključivanju raznolikosti u radno okruženje, a predstavili su je potpredsjednik Vlade RH Slobodan Uzelac, v. d. ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah Ružica Kišur Črlenec, tajnica Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga te Antonio Matković, glavni tajnik Instituta za razvoj tržišta rada.

Na konferenciji za novinare Slobodan Uzelac, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za društvene djelatnosti i ljudska prava, naglasio je važnost poštivanja ljudskih prava, posebice u kontekstu područja rada i zapošljavanja. Ružica Kišur Črlenec, tajnica Udruge za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga, predstavila je projekt Poticanje raznolikosti na hrvatskom tržištu rada, unutar kojeg se provodi Nagrada ključna razlika.

'Hrvatski zavod za zapošljavanje primjenjuje niz postupaka profesionalne rehabilitacije u cilju procjene preostale radne sposobnosti i podizanja zapošljivosti nezaposlenih osoba s invaliditetom. Tako je tijekom 2010. zaposleno 1.080 osoba s invaliditetom, što čini 0,8 posto ukupne populacije zaposlenih osoba s evidencije Zavoda dok je u prvih devet mjeseci ove godine zaposleno već 1.158 osoba s invaliditetom. Ovaj porast zapošljavanja osoba s invaliditetom rezultat je intenziviranja svih mjera i postupaka koje Zavod provodi', rekla je Ankica Paun Jarralah, v. d. ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Nagrada ključna razlika nastavak je nagrade Poslodavac godine za osobe s invaliditetom, a sama prijava uključuje praćenje sljedećih područja: poštivanje ljudskih prava i poticanje raznolikosti u radnom okruženju te praćenje procesa upravljanja ljudskim potencijalima u kontekstu osnaživanja raznolikosti.

Nositelj projekta je Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, u partnerstvu s Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga i Institutom za razvoj tržišta rada.
Natječaj za Nagradu otvoren je do 4. studenog 2011. godine, više informacija o samoj Nagradi mogu se naći na www.moj-posao.net/kljucnarazlika.